fbpx

starters met een verhaal

Bas is franchisenemer in de IT recruitment

“Ik werk als franchisenemer in de IT recruitment bij SEM Personeelsdiensten in Wormerveer. Mijn werkzaamheden bestaan uit het vinden van IT personeel voor verschillende bedrijven. Als franchisenemer ben ik zelfstandig ondernemer en werk ik onder de naam van mijn franchisegever; SEM Personeelsdiensten. Hierdoor heb ik onder andere een kantoor en een website en kan ik tegelijkertijd op mijn eigen manier werken. Ik ben blij en trots dat ik op deze manier ben begonnen. Ik kan me focussen op mijn bedrijf en alles wat ik minder leuk vind aan werkzaamheden als zelfstandig ondernemer kan ik uitbesteden.

In loondienst

Voordat ik franchisenemer werd, heb ik bij een ander bedrijf ook als IT recruiter gewerkt. Ik was toen werknemer. Hoewel ik het werk super leuk vond, was de manier waarop het me werd opgedragen niets voor mij. Er werd van me verwacht dat ik zo veel mogelijk mensen benaderde om de cijfers omhoog te halen terwijl het naar mijn mening beter is om aandacht te besteden aan wie je benadert. Dat was niet de norm en om die reden botste ik met mijn werkgever. Uiteindelijk ben ik met een burn-out weggegaan.

Omslagpunt

Toen ik thuis zat, ben ik gaan nadenken over wat ik wilde doen. Ik vind het werk als recruiter heel leuk. Het geeft mij veel energie als ik mensen aan een nieuwe baan help of als ik managers help om iemand te vinden voor een moeilijk te vervullen functie. Ik bedacht me echter dat het beter moest kunnen dan bij mijn vorige werkgever en daarom besloot ik om te gaan ondernemen. Via het UWV ben ik toen bij Startwijzer terecht gekomen.

De start van mijn onderneming

Het ondernemerstraject bij Startwijzer heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Met de juiste tips en sturing van mijn ondernemerscoach Roelf heb ik een businessplan geschreven. Ik had zelf al veel uitgezocht en vond het fijn om met iemand te kunnen sparren. Roelf had een frisse blik en goede adviezen die mij geholpen hebben alles goed op te zetten. Het is ook heel prettig om op vaste momenten te evalueren. Je zet hierdoor automatisch deadlines voor jezelf.

Werken zoals ik wil

In mijn eigen onderneming kan ik werken op de manier waarop ik graag wil. Het kost heel veel meer energie om iets op een manier te doen die niet bij je past. Ik wil eerlijk, open en transparant zijn naar mijn klanten. Wanneer zij bij mij geweest zijn dan hebben ze het gevoel dat ze iemand gesproken hebben die weet waar hij het over heeft. Daarnaast wil ik me kunnen aanpassen aan de markt wanneer nodig en wil ik kunnen gaan en staan waar ik wil. Zo kan ik, als mijn bedrijf over een paar jaar goed loopt, wie weet een keer besluiten om bijvoorbeeld te overwinteren op Bali. Recruitment kan overal ter wereld en ik wil daar graag gebruik van maken.

Dromen

Mijn droom is om mijn bedrijf goed op te starten. Ik wil nog niet dromen over een grote organisatie en het is ook niet mijn intentie om zo groot mogelijk te worden. Als ik ga groeien wil ik dat alleen met mensen die hetzelfde werken als ik zodat ik er zo min mogelijk het omkijken naar heb. Ik vind veel personeel leuk omdat je heel veel dingen kan oppakken, maar dat zie ik niet als een doel.

SEM personeelsdiensten heeft ruimte voor nieuwe franchisenemers. Mochten er klanten bij Startwijzer willen beginnen in recruitment dan zijn ze van harte welkom!”