fbpx

starters met een verhaal

Arthur is weer relaxt

In 2015 was ik naast manager van een marketingafdeling ook sportmasseur, docent en examinator sportmassage. Dit was te veel van het goede op dat moment. Ik kwam mezelf zo ongelooflijk tegen en dat resulteerde in een fikse burn-out. Een hele onprettige ervaring, maar het maakt ook dat je zelf gaat reflecteren. Je wordt bewust gedwongen keuzes te maken. Daardoor maakte ik de keuze om mij vol te richten op het ondernemerschap. Door mijn vorige werk wist ik wel hoe ik het niet wilde hebben en had ik een beter plan. Beetje eigenwijs moet je wel zijn als ondernemer. Ik had veel moeite met opstartproblemen door mijn burn-out en daarom ging ik hulp zoeken.

Via het UWV kreeg ik de mogelijkheid om uit 3 re-integratiebureaus te kiezen om mij daarbij te helpen. Nummer 1 was alleen gericht op ondernemers, nummer 2 was vooral gefocust op loopbaanbegeleiding en nummer 3 was Startwijzer en die had het allebei. Ik was beginnend in het ondernemen. Het was mijn doel om het te laten slagen, maar wat nou als dat niet lukt? Ik wilde graag een plan B hebben. Het was dus heel fijn dat ik bij Startwijzer op elk gewenst moment kon switchen van ondernemerscoaching naar loopbaanbegeleiding.

Toen ik net begon bij Startwijzer was ik nog herstellende van mijn burn-out maar wilde ook graag mijn praktijk opbouwen. Je krijgt een behoorlijke klap van een burn-out. Ik was daardoor zoekende. Hoe moet ik nu verder? Kan ik mijzelf nog wel 100% vertrouwen? Ik zocht hulp bij de stappen die ik moest gaan maken. Mijn coach Annemiek van Grinsven begreep dat. Die keek dus niet alleen naar de zakelijke kant, maar ook de persoonlijke kant en dat had ik nodig. Zo kon ik mijn start maken.

Nu heb ik al 10 jaar mijn eigen praktijk Relaxans voor massage, therapie en leefstijlcoaching. Dit doe ik samen met mijn vrouw en het bloeit en groeit nog steeds. Ondernemen geeft veel plezier en voldoening. Ik zou het iedereen aanraden, al moet je wel tegen een bepaalde mate van onzekerheid kunnen. Tijdens corona zijn wij op de proef gesteld, we zijn 2 keer voor een langere tijd dicht geweest. Je maakt je dan toch zorgen of je het financieel gaat redden en of de klanten nog wel terugkomen nadat het voorbij is. 3 Maart mochten we weer beginnen en de afspraken blijven binnenstromen. Als corona ons iets heeft geleerd is het wel dat we trots mogen zijn op onze trouwe klantenkring en dat we echt een naam voor onszelf hebben opgebouwd.

Dus mijn tip naar toekomstige ondernemers: vertrouw op jezelf, wees eigenwijs maar blijf in contact met je omgeving. Als je erin gelooft en je eigen plan blijft volgen, dan kom je er wel.