fbpx

starters met een verhaal

“ik ben een creatieve duizendpoot, maar administratie is niet mijn sterkste kant”

Annika is uit de ratrace gestapt

“Ik werkte als projectleider bij een NGO, waar ik vluchtelingen aan een baan hielp. Na twee keer een burn-out te hebben gehad was het voor mij duidelijk dat ik niet meer op deze manier verder kon. Ik wilde al een tijdje voor mezelf gaan beginnen en ik had me al ingeschreven bij de KVK, maar daar had ik niet echt wat mee gedaan. Het idee voor een onderneming was er ook al: online trainingen maken waarin ik vrouwen kon helpen herinneren aan wie ze echt zijn, om niet meer vanuit angst en controle te leven en echt vrij te gaan eten en leven. Dat is wat ik nu doe, maar toen nog niet durfde om mee te beginnen.

Mijn coach Frank Bakker begreep heel goed mijn idee. Hij vroeg vooral naar mijn gevoelens, zodat ik weer uit mijn hoofd kon stappen. Ik had vaak het gevoel van moeten en Frank gaf mij het gevoel dat ik mag creëren. Daardoor ontstonden vet mooie dingen en ideeën. Frank heeft ook heel erg geholpen met mijn administratie. Ik ben een creatieve duizendpoot, maar administratie is niet mijn sterkste kant. 

Ik ben gaan ondernemen, omdat ik niet meer in loondienst wilde. Om uit de ratrace te stappen. Ik heb ook een heel sterk gevoel dat ik andere mensen kan helpen met mijn ervaring. Ik ben toen de coach opleiding “vrij-eten” gaan doen. Toen kwam ik erachter dat ik hier meer mee wilde doen. Het breidde zich organische uit naar andere onderwerpen en problemen waarmee ik ook andere weer verder kan helpen in hun helingsproces.  

Het ondernemen voelt nu steeds beter, het voelt echt als iets van mij. Hiervoor was ik wat onzeker. Het idee dat het allemaal kon mislukken ging door mijn hoofd. Het is wel heel hard werken en confronterend. Ik heb meerdere momenten gedacht: zet mij maar ergens achter de kassa. Dit was vooral in het begin, het gaat nu veel meer vanzelf. Het allerleukst aan ondernemen is dat jeop je eigen tempo kan werken en je al je creativiteit erin kwijt kunt. Je bent je eigen droom aan het creëren en niet die van iemand anders.  

Mijn uiteindelijke doel is dat ik zelf nog meer zo ga leven als waar ik in coach. “We teach what we most need to learn”. Ik voel het al, maar het zelf echt leven, dat is mijn droom. Dat ik echt uit het streven blijf. Dat is een soort van dans, dat ik mij weer helemaal kan verdiepen in de computer en dan weer denk: nee, dit moet ik niet doen. 

Ik ben voornamelijk trots op mijn training eetbui-vrij leven. Het was net coronatijd en er waren veel mensen die mij mailden over eetbuien. Ik heb een cursus gecreëerd naar de behoefte van mijn klanten en dat is erg succesvol geweest. 

Mijn gouden tip zou zijn om het echt op je eigen manier te doen. Er zijn oneindig veel manieren om je onderneming te bouwen, maar op het moment dat het vanuit je hart komt, dan gaat het stromen.”

Het verhaal van Annika uit Wormeveer