fbpx

starters met een verhaal

Anita gaat op haar intuïtie af

Ik heb jarenlang mijn eigen pedagogisch adviesbureau gehad waar ik, voornamelijk ouders en kinderen in een echtscheidingssituatie begeleidde. Het bedrijf liep vrij goed, totdat ik een trauma opliep. Ik kon daardoor niet meer verder en moest dit eerst gaan oplossen. Ik wilde heel graag weer aan het werk, want ik ben een ondernemer in hart en nieren.  

Mijn eerste afspraak verliep anders dan verwacht, mijn coach Annemiek van Grinsven kon namelijk zien dat ik nog niet klaar was om te gaan starten met een nieuwe onderneming. Ik zat nog helemaal opgekropt met allerlei emoties en ik wist niet waar het vandaan kwam. Later bleek dat ik een trauma had opgelopen. Dat was de reden dat ik niet goed kon functioneren, het verlamde mij op sommige momenten. Ik heb daarvoor traumabehandeling gehad, waardoor alles weer op zijn plek viel.  

Na de behandelingen ben ik weer bij Annemiek gekomen. Zij is één van de personen die mij wees op mijn kwaliteiten en mijn beperkingen op dat moment. Annemiek was ook degene die aangaf dat het oké was om wat rustiger aan te doen. Ik hoefde niet zo hard te rennen, maar juist stilstaan bij de situatie waar ik nu in zat. Toen ik er klaar voor was zijn we begonnen met mijn onderneming vorm te geven. 

De basis van mijn nieuwe onderneming is intuïtieve coaching, dat houdt in dat je vanuit je eigen kern gaat werken. Het gaat erom dat je meer je gevoel laat spreken. Mijn coaching doe ik in samenwerking met tarot. Ik ben opgegroeid met tarotkaarten, mijn vader legde regelmatig kaarten voor mij als ik vragen had. Op mijn 18e overleed mijn vader en heb ik het stokje overgenomen. De combinatie van intuïtieve coaching en tarot is een fijne begeleiding voor hooggevoelige mensen. Deze personen passen zich zo gemakkelijk aan anderen aan, dat ze zichzelf vergeten en hun eigen kern kwijtraken. Met het stellen van de juiste vragen (met behulp van de tarotkaarten) en begeleiding komen zij weer tot hun kern. 

Mijn droom is dat tarot en mijn intuïtieve coaching bureau het heel goed gaan doen en dat ik mensen goed kan ondersteunen en begeleiden om bij hun binnenste kern te komen. De ruimte en tijd voor een hangmatje op het strand, vindt ik ook niet erg. 

Ik ben heel erg trots dat ik er weer ben. Er zaten kleedjes over mijn emoties heen en die zijn nu weg.  Ik was vrij vlak en dat ik daar van genezen ben is fantastisch. Door alle kleedjes weg te halen ben ik weer bij mijn kern gekomen.  Mijn advies aan startende ondernemers is dat het niet uitmaakt wat andere vinden of zeggen het gaat om wat je voelt en dat mag je laten zien. We leren al vroeg om het denken als uitgangspunt te nemen in ons bestaan. Doordat wij verder van ons gevoel afstaan denken we dat boeken en media ons kunnen vertellen hoe we ons horen te gedragen of wat we moeten voelen, maar de enige die dat kan, ben jij. Jij bent uniek en er is niemand anders zoals jij. Je bent perfect zoals je bent