fbpx

starters met een verhaal

Angelique is ondernemer met een missie

Het leven van Angelique Joseph-Vlaar nam een paar jaar geleden een ingrijpende wending, een die haar veel heeft gekost. Ze is echter ook dankbaar voor de ervaringen die haar hebben gevormd tot de positieve ondernemer die ze nu is. Haar tweede dochter werd ernstig ziek op de leeftijd van negen maanden. Ze bleek te lijden aan neutropenie, een aandoening waarbij het lichaam witte bloedcellen aanvalt. Na de geboorte van haar 2 dochters verwelkomde Angelique een zoon. Na tien dagen hoorde ze dat hij Lissencefalie oftewel gladde hersenen had. 

De verandering die hierdoor in Angelique plaatsvond – van een gedreven workaholic naar een toegewijde mantelzorger – bracht haar energie volledig naar haar gezin. Haar dochter herstelde geleidelijk van haar ziekte en werd op 6-jarige leeftijd genezen verklaard, maar bij Lissencefalie is herstel niet mogelijk. Na het verlies van een tweede zoon tijdens de zwangerschap en het verwelkomen van haar derde dochter, verloor Angelique uiteindelijk haar zoon op 4-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn aandoening.

Deze aangrijpende periode resulteerde in een burn-out, die voor Angelique niet geheel onverwacht kwam. Toch is ze dankbaar voor deze ervaringen, omdat ze haar op een bepaalde levensweg hebben gezet. “Ze hebben me geleid naar waar ik nu ben,” deelt Angelique. Het heeft haar geïnspireerd om te starten met haar praktijk “liefZIJN coaching,” een boek te schrijven over het verlies van haar zoon en te werken met Human Design. “Human Design beschrijft als het ware het DNA van je ziel, waarin niet alleen je kwaliteiten en uitdagingen verankerd liggen, maar ook de werking van je energiestroom, je manifestatievermogen, je communicatiestijl en vele andere aspecten,” verklaart Angelique hierover.

Met een diepgewortelde missie om anderen te ‘empoweren’ en liefde te verspreiden, past Angelique zich voortdurend aan en krijgt haar onderneming nieuwe vormen. Als ondernemer wordt ze geconfronteerd met uitdagingen, zoals het aantrekken van voldoende klanten. Ze blijft echter vastberaden om niet in beperkende gedachten te vervallen. Andere ondernemers raadt ze dan ook aan om te “leven en ondernemen vanuit hun kern, daar zit hun unieke kracht.”

Angelique is gecoacht door Frank Bakker