fbpx

starters met een verhaal

Als tuinier kwam Richard tot bloei

Ik had een keuze die ik moest maken; in de horeca werken of tuinieren. Ik koos voor de tweede optie, omdat ik ervan houd om buiten te zijn. Je komt overal in Nederland en het werk is altijd weer anders. Ik ben tot nu toe heel blij met de keuze en ben daarom ook hoveniersbedrijf Van Buuringen Tuinen begonnen. Ik heb dit bereikt met de hulp van Startwijzer.

Bij het UWV werd ik doorverwezen naar Startwijzer, omdat ik hulp nodig had om zelfstandig te kunnen gaan ondernemen. Ik had verder nog helemaal geen ervaring met zelfstandig ondernemen, dus ik wist niet welke wegen ik moest gaan bewandelen. Ik was vooral gebaat bij de persoonlijke begeleiding, de cursussen en do’s en don’ts van het ondernemen. Er komt zoveel meer bij kijken dan je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en op zoek gaan naar klanten.

Bij Startwijzer heb ik echt geleerd hoe ik moet plannen en hoe ik professioneel mijn klanten kon werven en dat vond ik ook erg leuk om te leren. Het leukste aan ondernemen is de groei. We krijgen steeds meer en grotere klussen binnen. Het begon met alleen even een straatje leggen of een haagje snoeien en nu vragen ze om het totaalpakket.

Het is ook erg leuk om samen te werken met mijn neef. We hebben verschillende meningen, maar dat brengen we weer samen tot een geheel. Samen tot iets moois komen is het allerleukste. Vaak helpen de klanten zelf ook mee, want zij komen met visie voor hun tuin. Wij geven daarbij suggesties als we denken dat het nog mooier kan en we brengen hun visie tot leven.

Mijn leukste opdrachten zijn die waarbij ik word uitgedaagd. Hoe groter de tuin, hoe leuker ik het vind. Het zijn vooral de opdrachten die heel specifiek zijn, zoals een abstracte vijver of palmbomen op een niet zo’n zonnige plek. De uitdaging is dan dat we het altijd willen laten slagen en dat de klant tevreden is. Mijn gouden tip aan de ondernemer is: wees eerlijk en enthousiast, dan lukt het!

Het verhaal van Richard van Buuringen uit Heerhugowaard | Van Buuringen Tuinen op Facebook | www.vanbuuringentuinen.nl | gecoacht door Cor Freeke