fbpx

starters met een verhaal

Door de gevolgen van een nare relatie kwam ik als alleenstaande moeder in de schuldsanering en kreeg ik een WIA-uitkering. Ik wilde uiteindelijk weer terug de maatschappij in, daarom ben ik als vrijwilliger gaan schoonmaken bij de voetbalclub van mijn zoon. Veel mensen die daar rondliepen vroegen of ik het ook bij hun thuis kon doen. Toen bedacht ik me, misschien is dat wel wat!

als thuishulp doet Manou weer mee

“Door de gevolgen van een nare relatie kwam ik als alleenstaande moeder in de schuldsanering en kreeg ik een WIA-uitkering. Ik wilde uiteindelijk weer terug de maatschappij in, daarom ben ik als vrijwilliger gaan schoonmaken bij de voetbalclub van mijn zoon. Veel mensen die daar rondliepen vroegen of ik het ook bij hun thuis kon doen. Toen bedacht ik me, misschien is dat wel wat!

Ik wilde een schoonmaakbedrijfje beginnen en kwam bij Startwijzer. Mijn coach Dennis heeft mij echt alles, van onder tot boven, verteld hoe het werkt met ondernemen. Door de coronatijd heb ik echter bedacht dat ik niet moet gaan ondernemen. Als alleenstaande moeder moet je het namelijk echt alleen doen. Mijn zoon is 11 en ik heb een klein spaarpotje. Als dat op is, heb ik niets meer. Daarom dacht ik dat het toch een goede stap zou zijn om als werknemer te beginnen.

Nu ga ik werken voor Tzorg als hulp in huis voor mensen die revalideren. Ik ben blij dat ik weer lekker wat kan doen. Het is mijn beurt nu. Tegelijkertijd zie ik dit werk als opstapje om te kijken hoe het precies werkt in de schoonmaak. Een beetje als een betaalde stage, werken en leren tegelijk.

Wat ik anderen aan kan raden is: sta open voor nieuwe dingen. Je zult jezelf beter leren kennen en er achter komen wat je allemaal kunt bereiken. Ik ben erachter gekomen dat ik eigenlijk wel slimmer ben dan dat ik dacht dat ik was. Ik heb geleerd dat iedereen ondernemer kan worden, het maakt niet uit of je diploma’s hebt, zolang je maar iets van een buffertje hebt. Dat heb ik zelf niet, vandaar dat ik er nog niet aan ben begonnen.

Startwijzer heeft mij veel vertrouwen gegeven. Ik kwam hier echt als een lammetje binnen, ook wel een beetje mensenschuw. Ik heb het gevoel dat ik daarna weer terug de maatschappij in ben gegaan, ik kreeg weer meer contact met mensen. Mijn tweede coach Frank heeft mij laten zien dat ik niet bang hoef te zijn voor de maatschappij. Dat ik net zo gelijk ben als iedereen, dat het niet uitmaakt of je ondernemer bent, geen werk hebt, wel werk hebt: je bent en blijft een mens.”