fbpx

starters met een verhaal

als ervaringsdeskundige helpt Jeroen bij burn-out

“Door een auto-ongeluk moest ik veranderen van baan. Ik werkte bij VSM, eerst in het laboratorium, later als vertegenwoordiger. Toen ik na het ongeluk caravans en campers ging verkopen, heb ik mijn eerste burn-out gekregen. Dat was een zware periode.

Ik was jong, ik wilde niet veel achteruit in inkomen, dat konden we ook niet lijden. Binnen een jaar was ik weer aan het werk, fulltime. Ik ben toen een eigen bedrijf begonnen samen met mijn vrouw, en ik werkte in de weekenden en avonden voor een baas. Dit resulteerde in een tweede burn-out en een depressie. Toch ben ik weer gaan werken; ik was gevraagd om vertegenwoordiger te zijn van landbouwartikelen. Maar ik bleek toch te snel weer aan het werk te zijn gegaan. Ik wilde niet mijn hand ophouden dus tussendoor heb ik gas, licht en internet verkocht en heb ik in restaurants gewerkt, om maar wel te werken.

Na mijn burn-outs en depressies ben ik voor 40 procent afgekeurd. Het is nu voor mij belangrijk om iets te doen waar ik energie van krijg en wat me niet veel energie kost. Nu doe ik readings en healings bij mensen, en volg ik een opleiding tot lifestyle coach. Met mensen in gesprek gaan en coachen geeft mij zóveel voldoening. Ik ben veel op m’n bek gegaan. Hierdoor ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van burn-outs en depressies; dat helpt om te voelen wat anderen ervaren.

Met mijn coach Nathalie is het fijn om af en toe te sparren. Ze geeft ook een duidelijke richting, je hoeft niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Uiteindelijk moet je op een gegeven moment wel de stap maken. Ik heb van de zomer canyoning gedaan, abseilen onder een waterval. Dan sta je op 17 meter en denk je ‘oh nee!’. Vervolgens stap je en dan gaat het wel. Dat is dit, denk ik, ook.

Mijn tip voor andere ondernemers is om iets te doen wat voor jou goed voelt, niet puur vanuit je hoofd beredeneerd. Niet moeten, maar willen. Wil je mensen helpen of moet je mensen helpen? Wil je geld verdienen of moet je geld verdienen? Mijn droom is dan ook te kunnen leven van wat ik doe met een maximaal positieve impact op andere mensen.”

Het verhaal van Jeroen Binnewijzend uit Alkmaar
www.naarbinnewijzend.nl