Startwijzer, over ons

Alles begint met een eerste stap. Startwijzer is expert in het leren ondernemen en ondernemend werken. Startwijzer ondersteunt organisaties en particulieren bij het creëren van economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Ondernemend gedrag is volgens ons de basis voor zelfontplooiing en waarde creatie voor jezelf en je omgeving

Altijd al gedroomd van een eigen bedrijf? Of op zoek naar een andere baan? Alles start met een goed idee voor een eerste stap. Samen onderzoeken we of een eigen bedrijf bij je past. Ondernemen en ondernemend gedrag betekent een sprong in het diepe. Een uitdagend avontuur als je over de goede uitrusting beschikt om een heldere koers uit te kunnen zetten. Ondernemen is durven, doen en reflecteren. Kansen zien, aanpakken en doorpakken. Startwijzer begeleidt je met de noodzakelijke ondersteuning en is je kompas richting een nieuwe toekomst. Ons gaat het niet alleen om het durven dromen, maar ook om het realiseren van dromen; of dat nu een eigen bedrijf is of een andere baan. 

 

Onze kernwaarden

Sociaal

Ieder mens heeft unieke talenten en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij (ook als er beperkingen zijn/ontstaan). Iedereen, die toe is aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, is welkom bij ons.

Ondernemend

Wij zijn continu op zoek naar kansen in de omgeving. Deze vertalen we naar mogelijkheden in de eigen werksituatie en naar mogelijkheden voor onze klant. Ondernemend gedrag is volgens ons de basis voor zelfontplooiing en waardecreatie voor jezelf en de omgeving.

Innovatief

Innovatie zien wij als een proces van permanente vernieuwing waarin het ontdekken van nieuwe mogelijkheden centraal staat. We streven niet alleen naar permanente vernieuwing van kennis (een leven lang leren) maar ontwikkelen ook nieuwe diensten en leveren deze op moderne wijze.

Onze medewerkers en adviseurs houden zich aan ons privacybeleid waardoor alle gegevens en informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Zo nodig beschikken wij over een klachtenreglement.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dit doen wij door activiteiten te ontwikkelen en te steunen die zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie in een win-win situatie voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

Waarin ziet u onze MVO houding terug?:
  1. Wij nemen deel aan de Maatschappelijke Beursvloer.
  2. Wij ondersteunen het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid.
  3. Wij participeren in het project WISER (Women Initiative for Self Employment Reorientation). Een Europese uitwisseling van adviseurs en trainers voor vrouwelijke ondernemers voor, rondom en na de start.
  4. Wij leiden mensen naar kansen en mogelijkheden voor financiering, als ze geen gebruik kunnen maken van reguliere kredieten of geldverstrekkers.
  5. Wij ondersteunen instellingen zodat zij een goed sponsorbeleid op kunnen zetten, attenderen stichtingen op subsidiekanalen en kansen in de markt.
  6. Wij zijn lid van Soroptimisten en de Rotary.
  7. Wij denken mee met organisaties die ons nodig hebben, zoals de VoedselbankSt. LeergeldDress 2 SuccessJuniusfonds en Stichting Tweestrijd www.2strijd.nl