Ondernemerstraining

Heb je geen werk en denk je er over om voor jezelf te beginnen? Vraag je je af of het ondernemerschap iets voor jou is? Heb je wel een idee maar nog geen uitgewerkt plan? Wij bieden hiervoor een ondernemerstraining en je moet voldoen aan onderstaande criteria:

  1. Een geen uitkering hebt of als je een participatiewet uitkering hebt
  2. Woonachtig bent in Hoorn
  3. De Nederlandse taal voldoende machtig bent (minimaal Staatsexamen NT2 ProgrammaI)

Wat doet Startwijzer?

We starten met een oriëntatiefase waarin jij kunt onderzoeken of het ondernemerschap iets voor je is en of je een haalbaar bedrijfsidee hebt. In 3 groepsbijeenkomsten, een ondernemerstest en persoonlijk gesprek met een ondernemerscoach bepalen we of je verder kunt gaan.

De volgende stap is het concreet aan de slag gaan om je eigen ondernemingsplan te maken. In zeven bijeenkomsten leer je alles om een goed plan te schrijven. Je krijgt o.a. ondersteuning bij:

  1. Marktonderzoek
  2. Prijsbepaling
  3. Promotie
  4. Financiële prognoses

Elke week schrijf je een hoofdstuk en ontvang je feedback. Houd rekening met 8 tot 20 uur per week voor het maken van je plan. Aan het einde van dit traject heb je een goed ondernemingsplan (dat ook geschikt is om krediet aan te vragen) en ben jij goed voorbereid. Tot slot ondersteunen we je bij de start van je bedrijf.

Enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op.

 

 

Direct aanmelden