Werk dat bij je past, geeft minder stress

15-11-2019

Uit onderzoek blijkt dat als je werk hebt dat bij je past, je minder last hebt van werkstress. Je functioneert dus het best wanneer je werkzaamheden aansluiten bij je talenten. Want waar je goed in bent is ook leuk om te doen! Maar waarom is dat zo? 

Waarom geeft werk dat bij je past meer plezier?

Voor werkzaamheden die goed bij je passen hoef je minder moeite te doen. Je krijgt er bovendien energie van als je werk doet dat je leuk vindt. Om werk dat buiten je comfortzone ligt succesvol uit te voeren, moet je ‘een tandje extra’ geven. En dat levert vaak stress op waardoor je waarschijnlijk minder werkplezier ervaart.

Persoonlijke waarden

Het is  belangrijk om te weten wat je leuk vindt, wat bij je past, wat je belangrijk vindt in werk en waar je energie van krijgt. Als je die waarden kunt combineren in je werk, vergroot je je werkplezier en reduceer je de kans op werkstress. Doe hier de test.

Welk werk past bij mij?

Als je echt goed wilt onderzoeken wat jouw talenten zijn en hoe je die kunt gebruiken om je werkplezier te vergroten en stress te verminderen, kun je een loopbaancoach inschakelen. Zo kom je erachter wat jou motiveert en wat je sterkten en ontwikkelpunten zijn. 

Met dit inzicht stel je samen met je loopbaancoach een toekomstplan op. Daarin beschrijf je welk werk het beste bij je past en welke stappen je daadwerkelijk gaat zetten om je werkplezier te vergroten. 

Startwijzer

Zoek je een manier met meer plezier te werken? Ervaar je veel stress op je werk? Check bij je werkgever of je een loopbaantraject kan volgen. Neem contact met ons op en bel 0229 274 888 of mail ons.

 

Bron: oval