Voor de 5e keer de week van de werkstress!

07-11-2018

De week van de werkstress vindt dit jaar voor de 5e keer plaats. In de week van 12 t/m 15 november besteden ook wij aandacht aan werkstress. Het doel van deze week is dat zo veel mogelijk organisaties preventie van werkstress op de agenda zetten door plezier op de werkvloer centraal te stellen.

Werkstress actief terugdringen

Steeds meer organisaties realiseren zich dat het belangrijk is om werkstress actief terug te dringen. In 2014 nam 69 procent van de werkgevers maatregelen om werkstress terug te dringen, in 2016 77 procent. Toch wil ruim 45 procent van de werknemers nog (meer) maatregelen op dit gebied.

Jongeren grootste risicogroep

De cijfers geven werknemers gelijk. Uit de jaarlijkse Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), uitgevoerd door TNO en CBS, komen verontrustende cijfers naar voren. Uit de NEA 2017 blijkt dat 15,9 procent van de werknemers kampt met burn-outklachten. Dat is meer dan in afgelopen jaren. Zulke klachten komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen (respectievelijk 17,1% en 14,9%). De grootste risicogroep voor dit type klachten zijn jongeren in de leeftijd van 25-34 jaar. Als belangrijkste oorzaken voor de klachten worden de volgende zaken genoemd: weinig zeggenschap over het werk, hoge werkdruk, gebrek aan steun door collega’s of leidinggevenden en ongewenst gedrag op het werk.

Maatwerk 

Gezondheidsbeleid op de werkvloer is maatwerk. Startwijzer adviseert verschillende bedrijven en werknemers om werkstress te voorkomen. Wij laten werknemers ervaren dat ze een betere versie van zichzelf kunnen worden. Lukt dat, dan treedt een sneeuwbaleffect in werking. De werknemer ontwikkelt zich, voelt zich fysiek en mentaal vitaal. De onderneming profiteert hier direct van.

Contact

Benieuwd wat Startwijzer voor je op het gebied van het terugdringen van werstresskan doen? Vraag het een van onze adviseurs. Vaak vergoedt de werkgever of het UWV onze begeleiding.

Bel 0229274888 of meldt u direct hier aan.