UWV en SVB tekenen overeenkomst

23-08-2019

Er is een samenwerkingsovereenkomst getekend door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het UWV. Het doel is om eind 2020 te voldoen aan de banenafspraak. Concreet betekent dat: een betekenisvolle baan voor bijna 200 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Afstand tot de arbeidsmarkt

UWV weet wat de banenafspraak betekent voor een werkgever. UWV Werkbedrijf biedt namelijk ook banen voor mensen met een afstand tot de areidsmarkt.  Het vraagt meer begeleiding en soms een andere manier van werken. Maar het levert ook ongelofelijk veel op. Het UWV wil een steentje  bijdragen om deze mensen verder te helpen. Dat gevoel en onze ervaring wil het UWV overbrengen van werkgever tot werkgever.

Leuke baan

Martin Jacobs werkt vanuit de banenafspraak bij de SVB. Hij kan erover meepraten. Na jaren hard werken bij verschillende werkgevers, raakte hij werkloos. Door zijn handicap – die hij niet als handicap ervaart – en aandoening was een nieuwe baan vinden niet gemakkelijk. Het duurde vier jaar. Via een re-integratie traject kwam hij in contact met UWV. ‘Ze vroegen of ik interesse had in een baan bij de SVB. Of ik kon goochelen met Excel en cijfermatig inzicht had’, vertelt Martin. ‘Dat sprak me wel aan! Na een sollicitatiegesprek van een halfuur was het gedaan. Ik mocht aan de slag. Dat voelt ontzettend goed.’

Startwijzer

Heb je een arbeidsongeschiktheidsuitkering? En wil je onderzoeken wat de mogelijkheden voor jou zijn op het gebied van werk? Startwijzer begeleidt je op een persoonlijke en resultaatgerichte manier. Bel 0229–274888 of mail ons.

Bron: UWV