Robbert Jan Eenhoorn: “Bij Startwijzer en ‘De Eenhoorn’, praktijk voor zelfbezinning, gaan persoonlijke groei hand in hand.”

16-02-2016

Kinderen, met name nieuwentijdskinderen, groeien in deze tijd heel anders op dan 30 jaar geleden. Voor sommige ouders is het lastig om met deze ontwikkelingen mee te gaan. Robbert Jan Eenhoorn, oprichter van De Eenhoorn, coacht ouders die vragen hebben over het ondersteunen van de persoonlijke groei van hun kind.

Robbert heeft een tijd in Frankrijk gewoond, waarna hij terugkeerde naar Nederland. In Nederland wilde hij voor zichzelf beginnen. Echter kon hij niet direct van start waardoor hij bij UWV terecht kwam. Via UWV kwam Robbert bij Startwijzer terecht.

Een steun in de rug

Voor Robbert was Startwijzer een klankboord, zoals hijzelf het omschrijft. Een sparringpartner die ervoor zorgde dat er geen zaken over het hoofd werden gezien. Een echte steun in de rug en een check voor jezelf. Robbert geeft dan ook aan dat hij de zaken voor 80% wel had overzien, maar die overige 20% echt aan Startwijzer te danken heeft en daarom nu succesvol is. De gesprekken met zijn adviseur van Startwijzer omschrijft Robbert dan ook als; prettig, open, persoonlijk, serieus. De aangeboden workshops waren daarbij een goede ondersteuning in zijn startfase. Kortom; zeer ondersteunend!

Het mooie aan het ondernemen vindt Robbert de vrijheid voor zichzelf. Zelf de weg bepalen en doelen stellen, je creativiteit los laten en daarom kwaliteit creëren voor jou eigen dienst.

Doorzettingsvermogen

Robbert wist dat hij een achterstand had op het inzetten van de huidige tools zoals netwerken en social media. Hij heeft dit echter overwonnen door zijn doorzettingsvermogen en omdat hij geloofde in zichzelf. Dit zag hij ook terug in de respons van zijn klanten. Zij waren unaniem blij met de stappen die zij gezet hadden.

Zijn grootste uitdaging was het trouw aan jezelf blijven. In het begin wil je als beginnende ondernemer graag elke klus aannemen die je krijgt, ook als het niet past bij jou. De verleiding is groot, maar toch wilde hij bij zichzelf blijven. Robbert geeft dan ook mee aan andere beginnende of net gestarte ondernemers om door te zetten ondanks de tegenslagen en dat je goed moet weten wat jijzelf precies wilt.

Contact

Heb jij, net als Robbert, de droom om voor jezelf te beginnen, maar weet je niet precies hoe je dat het beste aan kunt pakken? Schakel dan Startwijzer in en realiseer je droom net als Robbert.