Maritsa Vaarnold “Wees de verandering die je zoekt!”

01-03-2016

Mijn verhaal

Maritsa Vaarnold (54 jaar): moeder van 3 kinderen en oma van één kleinzoon.

Op 27 jarige leeftijd in 1991, kwam ik naar Nederland. Ik kon vanwege mijn vooropleiding een interne training volgen bij de Marechaussee op Schiphol. Maar naar aanleiding van de aanslag in New York vond er een reorganisatie plaatst en werd ik ontslagen. Ik heb mij toen laten omscholen tot pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Ik kom uit een ondernemers familie. Ik heb meerdere kleine bedrijfjes aan huis gehad, maar ben steeds weer gestopt omdat ik mijn financiën niet wist te beheren.

Het leven is mij in vele gevallen goed gezind geweest, ik kocht een huis en heb mijn kinderen groot gebracht. Totdat ik in 2010 iemand leerde kennen en in 2011 in het huwelijk trad. In 2013 verkochten wij mijn huis en zijn we vertrokken naar Suriname waar we een nieuw bestaan startten.

Helaas liep dit anders dan ik had verwacht en in 2016 keerde ik terug naar Nederland. Ik kwam aan en had niets om op terug te vallen, zelfs een verzoek om onderdak bij het Leger des Heils werd afgewezen. Gelukkig stond ik nog wel ingeschreven als woningzoekende en mijn zoektocht naar een geschikte en betaalbare woning heeft mij naar Hoorn gebracht.

Ik kwam via UWV bij Werksaam terecht. Bij Werksaam kwam ik met een glimlach binnen. Ik wilde dolgraag aan de slag maar merkte al snel dat ik op de verkeerde plek zat. Na een gesprek met mijn coach kon ik trainingen volgen én zag ik dat de volgende uitdaging was om mijn eigen onderneming te starten. Ik mocht gelijk starten bij Startwijzer.

Startwijzer: 2016-2018

Hoe kreeg ik dit voor elkaar? Mijn motto is: "Je bent verantwoordelijk voor je eigen succes" en “Wees de verandering die je zoekt!”

Omdat stilzitten niets voor mij is, kon ik meteen instromen in een groep die al gestart was. Het was hard werken en een zware uitdaging. Ik heb twee fantastische trainers gehad, bij wie ik terecht kon met mijn vragen. Mijn doel was gelijk te eindigen met de andere medecursisten en hier ben ik in geslaagd. De begeleiding en coaching, vooral hoe ik mijn financiën goed moet beheren, was een groot succes. Tijdens het hele proces ben ik op de voet gevolgd door een trainer door middel van een één-op-één traject. Het behalen van de ondernemerstraining heeft kansen en mogelijkheden gecreëerd, nu ik mijn Ondernemingsplan heb afgerond ben ik klaar om te beginnen!

Toekomst en prognose 2018

Ik ben sinds april 2017 officieel gestart en heb Vanodoe Coaching & counseling opgericht. Ik ga aan de slag als Familiecounselor. Omdat ik nog geen naamsbekendheid heb binnen Hoorn zal ik extra hard mijn werving en marketing moeten doen. Ook hier word ik door Startwijzer in begeleid. Ik heb vertrouwen in de toekomst: binnen nu en 6 maanden is mijn bedrijf levensvatbaar en heb ik een zelfstandig inkomen.

Tot slot

Ik ben Frank Bakker en Cor Freeke ontzettend dankbaar voor hun tijd, geduld en bovenal hun uitleg hoe een bedrijf te kunnen en moeten starten. Maar ook de dames van de administratie. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid die ik heb gekregen om bij Startwijzer te starten: door te Starten bij Startwijzer ben ik Wijzer geworden hoe ik de ondernemer in mij kan worden.

Contact

Heb jij, net als Maritsa, de droom om voor jezelf te beginnen, maar weet je niet precies hoe je dat het beste aan kunt pakken? Schakel dan Startwijzer in en realiseer je droom net als Robbert.

Maritsa Vaarnold, Familiecounselor.