De perfecte werknemer is gevoeliger voor burn-out

27-07-2019

Mensen die perfectionisten zijn, zijn de ideale werknemer. Zij doen hun best om de allerhoogste kwaliteit te bereiken. Onderzoek laat zien dat de zogenaamde ‘perfecte’ werknemer meer risico loopt op een burn-out dan zijn of haar ‘normale’ collega. Het zijn tijdbommetjes die zonder correcte begeleiding vroeg of laat ontploffen.

Hoge eisen

Perfectionisten die gebukt gaan onder lijdensdruk zijn sneller geneigd om positieve activiteiten, zoals sporten, te vermijden. Sterker nog: ze ruilen die activiteiten in voor zaken die hen nóg meer druk bezorgen. Ze werken 's avonds een uurtje langer aan een presentatie of ze beantwoorden nog vlug enkele mails. Ze doen dat om de druk te doen afnemen, maar ze beseffen niet dat het tot nog meer stress leidt.

Rolmodellen 

Ondanks het hoge risico op burn-out hanteren werkgevers 'de perfectionist' vaak als rolmodel hanteren. Bedrijven gaan bij hun rekrutering specifiek naar dat soort profielen op zoek, maar beseffen niet dat ze eigenlijk tijdbommetjes binnenhalen. Als je hen niet goed begeleidt, ontploffen ze vroeg of laat. Het zijn binnen een organisatie echter zeer vaak de werknemers naar wie moet worden opgekeken. Ze maken voldoende overuren en werken alles tot in de puntjes af. 'Neem daar maar eens een voorbeeld aan', klinkt het vaak bij leidinggevenden. Fout! Want uitgerekend die 'voorbeelden' zijn na enkele jaren volledig opgebrand.

Finale burn-out

Deze werknemers kunnen na enkele jaren opbranden. Er zijn zelden evaluatie momenten, omdat het te tijdrovend is voor leidinggevenden. Of werkgevers houden het op één functioneringsgesprek aan het einde van het jaar. Ondertussen worstelen perfectionisten met allerlei vragen en dat voedt hun onzekerheid. Wat vervolgens tot stress leidt en finaal uitmondt in een burn-out. Zelfs als ze daarvan recupereren, loopt het soms opnieuw fout omdat ze te vroeg naar het werk terugkeren.

Meer begeleiding

Er is meer en een betere begeleiding binnen bedrijven nodig. Soms duiken gezondheidscoaches op, maar 'perfectionismecoaches' zouden soms zinvoller zijn. Werkgevers klagen over het feit dat ze met veel langdurig zieken zitten, maar ze moeten zichzelf ook vragen durven stellen. Welke cultuur heerst er in het bedrijf? Is er ruimte voor fouten? En hoe tonen we waardering aan hun personeel? Je kunt als werkgever gerust perfectionisten rekruteren, maar dan moet je ook veel meer feedback geven dan bij een doorsnee werknemer.

Contact

Herken je je jezelf. Schuilt er een perfectionist in jou? Voel je dat ene burn-out om d ehoek ligt. Neem dan contact op met ons. Wij hebben loopbaancoaches die je kunnen begeleiden. Bel 0229-274888 of mail ons.  

bron: AD