Broodfonds, Zzp ’ers zijn elkaars vangnet bij ziekte

11-05-2019

Wat doe je als je als ZZP ‘er ziek wordt? Dan kijk je bijvoorbeeld of je je verenigen kunt in broodfondsen of collectieven. Het aantal broodfondsen, een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp ‘ers, neemt toe. De afgelopen tijd verschenen enkele varianten op dit concept. In dit artikel lees je de overeenkomsten en de verschillen.

Wat is een broodfonds

Broodfondsen zijn groepen zelfstandigen die maandelijks geld opzijzetten voor leden die wegens ziekte niet meer ­kunnen werken. Een deel van de inleg wordt geschonken aan deelnemers die arbeidsongeschikt zijn.

Het lijkt op een verzekering maar dat is het niet. Niet een verzekeraar, maar de deelnemers ­dragen het risico.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (aov’s) zijn niet populair onder zelfstandigen. Ze zijn duur en veel zelfstandigen hebben er weinig vertrouwen in. Gevolg is dat de meerderheid van de zzp’ers geen aov heeft afgesloten.

Het grote verschil tussen broodfondsen en de collectieven van SharePeople en belangenorganisatie ­Zelfstandigen Bouw is dat de deelnemers aan een broodfonds elkaar kennen. Dat is bij de collectieven niet het geval. Een broodfonds is dus ook een sociaal netwerk. Ondernemers helpen elkaar bijvoorbeeld ook met opdrachten. Er zijn nog andere verschillen.

Toelatingsbeleid

Een Broodfonds kan alleen starten als er minstens 20 gegadigden zijn. Zo’n fonds moet groeien naar tenminste 40 deelnemers. De fondsen komen via via aan nieuwe deelnemers. ‘Bouw’ kent geen specifieke toelatingseisen. Bij ­SharePeople kunnen alle ­ondernemers jonger dan 60 jaar zich aanmelden. Ze hebben een aparte kring voor de bouw en deze maand komt er ook een kring voor de zorg.

Inleg in een broodfonds

Bij een Broodfonds betaal je 90 euro per maand, plus een tientje administratiekosten, voor een uitkering van 2.000 euro per maand. De hoogte van de totale inleg is afhankelijk van de wachttijd, de administratiekosten en het verwachte ziektepercentage. Hoeveel je uiteindelijk kwijt bent, hangt af van hoeveel mensen een uitkering ontvangen. SharePeople werkt zonder buffers. ‘Deelnemers houden aan het eind van de maand ruim 80 procent van hun inleg over’, stelt Cosmas Blaauw, 1 van de oprichters. ‘Dat geld kunnen ze doorstorten in hun pensioen.’ Deelnemers van ‘Bouw’ betalen maandelijks 150 euro plus 25 euro kosten. Dat laatste bedrag is vooral voor de inschakeling van bedrijfsartsen. Bij ‘Bouw’ kun je als enige kiezen voor een uitkeringsduur van vijf jaar.

Wie bepaalt of je ziek bent?

Bij Broodfondsen zijn geen bedrijfsartsen betrokken. Wie ziek is, bepaalt zelf of hij arbeidsongeschikt is. De collectieven werken samen met een arbobedrijf. ‘Die artsen zijn objectief’, zegt Charles Verhoef, voorzitter van Zelfstandigen Bouw. De schenkingskringen kennen geen uitsluitingen van bijvoorbeeld psychische klachten. ‘Ook bij zelfstandigen is burn-out een regelmatig voorkomende oorzaak van arbeidsongeschiktheid’, aldus Blaauw. 

Startwijzer

Wil je succesvol starten als zzp-er? En heb je deskundige begeleiding nodig? Startwijzer wijst je de weg. Bel 0229-27 48 88 of mail ons.

 

Bron: Volkskrant