Blog: Perfectionisme – wanneer is goed goed genoeg?

15-05-2019

Frida, een van onze coaches deelt deze week een verhaal uit de praktijk:

Een klant van heeft ‘last van perfectionisme’ en komt voor drie gesprekken bij haar. De bedoeling is minder tot geen last meer hebben van het perfectionisme. Na de drie gesprekken wordt het traject weer vervolgd met de ondernemerscoach.

Ik leer ondernemen

Als je besluit te starten met ondernemen ben je helemaal bezig met jezelf. Wat ga IK in de wereld zetten? Een noodzakelijke fase. Lekker zelf puzzelen. Waar sta je eigenlijk voor? Een perfectionist staat natuurlijk voor kwaliteit. Voordat een perfectionist zegt: “Het is af”, heeft deze er al veel naar gekeken. En dan…. vindt de klant er wat van, of reageert op een manier die je niet had verwacht. Wat doe je dan? Hoe verhouden jouw perfectionistische kwaliteitseisen zich tot de wensen of eisen van de klant?

Samen met je klant

Als je klant contact hebt en maakt, moet je weten hoe je in IK-taal en in WIJ-taal spreekt. Puur om te kunnen analyseren wat er in het gesprek gebeurt bij jezelf (ik) en bij de klant (ik). Pas als je ontdekt hoe de klantendans werkt en hoe jij hierin danst en wilt dansen, voelt het minder spannend. Je kunt dan na de ik-periode van het starten van je onderneming, ontspannen samen met je (toekomstige) klanten dansen/praten.

Ik en wij 

Daarom hebben we gewerkt aan inzichten rondom ik- en wij-gedrag. Hoe herken je ik-taal en wij-taal? Hoe kun je dit zelf spreken? Wanneer je klant iets anders wil dan jij is het belangrijk om de dans goed te dansen. Je bent immers een eigen onderneming aan het starten! Hoe kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je een gesprek fijn (in wij-taal) eindigt? Ze vertelt dat ze er al veel mee heeft geoefend. Lekker, bij het ruilen van iets in een winkel bijvoorbeeld: “Hij deed een appèl op mijn beleefdheid (wij-gedrag), maar ik was nu juist van plan wat meer ik-gedrag te oefenen, dus heb ik, waar ik me normaal zou aanpassen, nu wel wat gezegd, haha!”

Resultaten oogsten

In een tussentijdse evaluatie beschrijven we samen hoe ze binnenkwam, wat ze al doet en geleerd heeft en waar ze nog bij de ondernemerscoach aandacht aan wil besteden. De oogst is groot en het mooiste is dat we merken dat ze zichzelf steeds corrigeert in haar taalgebruik: niet meer zeggen wat ze niet wil en dat in ik-taal en (gewenste) resultaten!

Aan het eind schrijf ik dan ook: “Hoe mooi kan het zijn als alles wat je (niet) doet goed genoeg is? En een perfectionist doet het dus altijd goed genoeg, want anders had zij het wel beter gedaan. Iedere stap is er een. Een om van te genieten of te balen. Als je het maar doet. En iets niet doen is ook hard werken. Hart. En als je vergelijkt, ga na welke behoefte hierin niet vervuld is en hoe je daarvoor zelf kunt zorgen. (Hulp vragen is ook een laten vervullen van een behoefte). Spreek je uit, want zonder jou is er geen wij. Ik ben benieuwd naar je werk!”

Startwijzer

Frida is loopbaancoach bij Startwijzer. Haar motto is uit jezelf en het leven halen wat erin zit. Daarbij is niet dat wat je overkomt het belangrijkst (ontslag, ziekte, mentale druk of iets anders), maar wat je besluit te doen met de rest. Ze kijkt graag naar waar jouw invloed is binnen de situatie. Je vindt samen met Frida dat waar je energie van krijgt en koestert daardoor precies dàt wat jíj toevoegt aan onze werkende maatschappij als werknemer, zzp-er of ondernemer. En daar wordt iedereen gelukkig van! Wil jij dit ook? Neem dan contact met ons op! Bel 0229-27 48 88 of mail.