Blog: Het verhaal van Robert op weg als natuurgids

30-05-2019

In onze drukke maatschappij wordt er nogal eens voorbij gegaan aan de helende werking van de natuur. Even rustmomenten pakken, en weer opladen. Ongestoord afstand nemen van de ‘rat-race’ en je daadwerkelijk verplaatsen in het leven van een echte rat.

Starten als natuurgids

Robert wordt door Startwijzer begeleid bij de start als zelfstandig natuurgids. Zijn bedrijf heet Robertanium. En dat gaat hartstikke goed. Hij heeft het al behoorlijk druk en nieuwe aanvragen komen nog steeds binnen. Momenteel doet hij veel opdrachten voor basisscholen.

Verrassingselement van de natuur

Wat mij het meest aantrekt in de natuur is het verrassingselement. Ik kan met verwondering kijken naar het kleinste bloemetje, om dan te ontdekken dat er een nog kleiner insectje rondscharrelt tussen de bloemblaadjes. Of een minuscuul paddenstoeltje dat groeit uit de zijkant van een blad. Laat de natuur op je af komen, en de natuur geeft. Het is er om ontdekt te worden.

Diversiteit aan natuurbeleving

Robertianum biedt je een diversiteit aan natuurbeleving. Of je nu individueel, met je familie, met je collega’s, of gezellig met je klasgenoten op stap gaat. Op basis van leuke werkvormen, belevingsmomenten en een educatieve aanvulling worden mooie wandelingen samengesteld. Of het nu programma’s voor kinderen en tieners is of een dagje teambuilding. Lekker samen ontdekken, samen creëren, samen genieten. Geen smartphones, geen externe prikkels, maar een combinatie van natuur, cultuur en creativiteit.

Startwijzer

Wil je, net als Robert, weten wat er allemaal bij ondernemen komt kijken, wat de do’s en don’ts zijn. Hoe je succesvol kunt worden als ZZP-er? Meld je dan snel aan bij Startwijzer! Bel 0229-274888 of mail ons.