Blog Het verhaal achter bioplantjes

30-04-2019

Esther wordt door Startwijzer begeleid bij de start van haar webwinkel. En dat gaat hartstikke goed. Haar site is inmiddels online en de eerste orders zijn binnen. Een verhaal over vintage en een tweede leven voor veel spullen. Ester is gek op de natuur en wandelt daar graag met haar hond Daya. En als zij daar niet is, kun je haar vinden in kringloopwinkels. Daar kan ze  uren doorbrengen, op zoek naar de mooiste vintage vaasjes, potjes, servies en kandelaars. 

Duurzaam ondernemen

Vintage spullen geven me een warm gevoel, want alles heeft een verhaal en is echt goed gemaakt. Daarbij vind ik het een fijn idee dat deze spullen een tweede of derde leven krijgen. Ik hou namelijk niet van verspilling en doe mijn best om zo duurzaam mogelijk te leven. Ik verzamel oude- en ongebruikte kaarsen en maak daarvan weer hele leuke nieuwe kaarsjes. En heb je zin in heerlijk ruikend beddengoed? Leg dan een paar van mijn handgemaakte zakjes met biologische lavendel tussen je was. Heerlijk!

Biologisch

Bij een duurzaam leven, hoort ook respect voor onze natuur. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat er op jouw kamerplanten ook gif zit? Als je er vanuit gaat dat planten juist een zuiverende werking moeten hebben, is dat natuurlijk heel gek. Die chemicaliën zijn heel slecht voor het milieu, voor ons en voor alle insecten. Daarom ging ik op zoek naar biologische plantjes. En die vond ik bij kwekerij Klein Mexico: prachtige onbespoten kamerplanten die helemaal vrij zijn van schadelijke stoffen.

Bijdrage aan een duurzame wereld

Mijn liefde voor vintage en duurzaam leven wil ik graag met je delen. Daarom vind je in mijn webwinkel de allermooiste vintage vondsten en de leukste biologische kamerplanten. Koop ze los of combineer ze en geef je interieur meteen een hippe vintage look. Je draagt dan ook gelijk je steentje bij aan een schonere wereld.

Startwijzer

Wil je, net als Esther, weten wat er allemaal bij ondernemen komt kijken, wat de do’s en don’ts zijn en hoe je succesvol kunt worden? Wil jij ook je droom realiseren? Meld je dan snel aan bij Startwijzer! We helpen je graag bij de start van je eigen bedrijf. Bel 0229-274888 of mail ons.