Blog De rode draad in mijn werk is groei

27-04-2019

Niet alleen onze klanten maken een ontwikkeling door tijdens hun begeleidingstraject; ook de mensen die bij Startwijzer werken, leren steeds bij en werken aan persoonlijke en professionele groei. We delen onze ervaringen graag.  In deze blog over Neuro Linguïstisch Programmeren (=NLP), vertelt Marit, loopbaancoach en re-integratie adviseur bij Startwijzer, over haar ervaringen.

Wat is NLP

NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken 'hoe' jij de dingen doet die je doet en hoe je (indien gewenst) deze kunt veranderen. Hoe reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen in je contact met anderen? NLP laat je zien hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens op reageren.

Betekenis voor een ander

"De rode draad in mijn werk is groei. Ik wil graag van betekenis kunnen zijn voor de ontwikkeling en groei van de ander, vooral op het gebied van loopbaan en studiekeuze; je kunt wel zeggen dat het mijn passie is. Ik vind het daarnaast ook belangrijk om zelf te groeien, vandaar dat ik de NLP training gedaan heb.", zegt Marit.

Achterliggende motivatie

NLP heeft mij het meeste opgeleverd om ‘vragen te stellen’. Hoe ik dat doe? Ik stel vragen die anderen niet (durven te) stellen, waardoor ik achterhaal wat iemand motiveert. En ik laat, met mijn coachingsvragen, de ander zich realiseren dat, wat je graag wil doen, dat je dat ook kan bereiken. Want wat je aandacht geeft, groeit. Hoe mooi is het, om dat zelf te ervaren?

Je bent niet je verhaal

NLP Leerde mij om niet direct te reageren of te snel iets aan te nemen. “Je bent niet je verhaal”. Er zit meer achter een mens dan alleen zijn gedrag, wat hij zegt of doet. Soms zie je zelf alleen je verleden of je problemen. Er is altijd meer. Als je daar als coach open voor kunt staan, zonder te oordelen, ga je ook meer zien en ervaren van iemand.

En die wisselwerking levert heel veel op: namelijk echt contact maken. Bij NLP noemen ze dat ‘rapport maken’. Afstemmen op de ander, acceptatie. Dan ontstaat respect en vertrouwen. En dat zijn weer voorwaarden voor een goed coaching traject!

Startwijzer

Haal het beste uit jezelf en je loopbaan. Kom bij ons langs voor een eerste gesprek en ervaar het zelf! Bel 0229-274888 of mail ons.

 

Marit Visser is loopbaancoach en re-integratieconsulent