Loon doorbetalen bij ziekte: drie tips om het risico te beperken

27-07-2017

Bij de kabinetsformatie zal de Wet werk en zekerheid ongetwijfeld op tafel komen. Een scherp kantje is bijvoorbeeld dat zelfs na twee jaar loondoorbetaling bij ziekte nog een transitievergoeding is verschuldigd. Er ligt nu een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer waarin werkgevers die vergoeding kunnen claimen bij UWV. Maar dan nog… ziekte blijft een fikse kostenpost!

Beperk de risico’s op het verplicht doorbetalen van loon bij ziekte. Drie tips die om te besparen op verzuim:

Tip 1

Begin altijd met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Na afloop eindigt de overeenkomst van rechtswege. Dit geldt ook wanneer de werknemer ziek is.

Tip 2

Neem een proeftijd op in de arbeidsovereenkomst. In de proeftijd kan de arbeidsovereenkomst op elk moment zonder opgaaf van redenen worden beëindigd, dus ook bij ziekte. Een proeftijd is mogelijk wanneer de arbeidsovereenkomst langer dan zes maanden duurt.

Tip 3

Sluit een verzuimverzekering af. Zeker voor kleine bedrijven is het risico van loondoorbetaling bij ziekte vaak groot. Het kan zelfs het voortbestaan van het bedrijf bedreigen.

Wat Startwijzer voor u betekenen?

Startwijzer biedt u advies in alle fases van het ziekteproces. Zowel voor u als werkgever, als voor uw zieke medewerker. Advies nodig? Bel 0229 27 48 88 of meldt u direct hier aan.