5 tips voor meer bevlogenheid voor ondernemers

08-08-2017

Op zoek naar tips om te komen tot een betrokken en bevlogen team dat met plezier naar het werk gaat?

Voor sommige mensen is werk niet meer dan werk. Zij zullen zich nooit écht verbonden voelen met het bedrijf waarbij ze in dienst zijn. Dat geeft niet, zolang ze hun werk maar goed en met plezier doen. Trek het je niet persoonlijk aan. En erger je al helemaal niet. 

Tip 1 Laat iedereen nadenken over zichzelf

Wie ben ik en wat wil ik? Geef  als ondernemer het goede voorbeeld en maak een verhaal met daarin antwoorden op de vragen:

  1. Wat zijn mijn belangrijkste drijfveren?
  2. Welke waarden wil ik in de cultuur terugzien?
  3. Wat voor leider wil ik zijn?
  4. Wat is mijn grote droom met dit bedrijf?

Tip 2 Zet iets bijzonders neer

Zoek vanuit je missie kansen om iets bijzonders te doen wat duidelijk maakt dat de missie echt is. Dit kan op elk gebied: duurzaamheid, sociaal beleid, innovatie et cetera. Communiceer daar goed over. Creëer bijvoorbeeld rollen waarin mensen met een verstandelijke beperking kunnen functioneren.

Tip 3 Organiseer dialoog

Organiseer pilotprojecten waarbij medewerkers invloed kunnen uitoefenen op hun eigen baan en onderling in dialoog gaan. Zulke pilots kunnen behalve een hoge mate aan betrokkenheid ook veel verrassingen opleveren.

Tip 4 Ken je sterktes en zwaktes

Wees als ondernemer bewust van je eigen sterktes en zwaktes. Probeer niet de leider te zijn die je volgens de boeken moet zijn, maar vind je eigen kracht en gebruik die. Ben je in sommige taken minder goed? Leg die bij anderen neer. En geef de mensen die die taken van je overnemen vervolgens de ruimte. Laat ze het werk op hun eigen manier doen.

Tip 5 Wissel de groepssamenstelling

Organiseer van tijd tot tijd projecten met wisselend samengestelde groepen. Zo krijgen mensen de kans met zoveel mogelijk collega’s samen te werken. Dat bevordert het groepsgevoel en voorkomt escalatie van conflicten.

bron: MKB magazine juli 2017