Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Dit doen wij door projecten te ontwikkelen en te steunen die zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie in een win-win situatie voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.

Orange the World 2019

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne.

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem. Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven, in Nederland is dat maar liefst 45%. De overgrote meerderheid van vrouwen die met geweld te maken krijgt, doet hiervan echter geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen of bang zijn niet serieus genomen te worden.

Startwijzer ondersteunt dit thema via Orange the World in 2019. 

Hannie van Lent zet vrouwen in de picture, die krachtig zijn en prachtige dingen doen. Daar publiceert zij regelmatig een blog over.

Startwijzer begeleidt vrouwen dichtbij huis, die op hun eigen wijze, ongeacht alles wat er op hun pad is, een beperking, of wat dan ook, ervoor gaan en er iets van maken. Deze kun je op ons YouTube kanaal bekijken.

WAARIN ZIE je ONZE MVO HOUDING TERUG:
 1. Wij nemen elk jaar deel aan de Maatschappelijke Beursvloer van Vrijwilligerspunt West-Friesland;
 2. Wij leiden mensen naar kansen en mogelijkheden voor financiering, als ze geen gebruik kunnen maken van reguliere kredieten of geldverstrekkers.
 3. Wij ondersteunen instellingen zodat zij een goed sponsorbeleid op kunnen zetten, attenderen stichtingen op subsidiekanalen en kansen in de markt.
 4. Wij zijn lid van het wereldwijde netwerk van Soroptimisten en de Rotary;
 5. Wij ondersteunen en adviseren organisaties die ons nodig hebben, zoals de VoedselbankSt. LeergeldDress 2 SuccessJuniusfonds, Stichting de Broekriem, Stichting Werken voor elkaar en Stichting Tweestrijd.
 6. Wij bieden St. Tweestrijd onderdak in ons pand, waar zij kunnen vergaderen en samenkomen.
 7. Wij bieden ZZP-flexplekken gratis aan, zodat ZZP-ers een gezamenlijke plek hebben waar zij elkaar kunnen steunen in een dynamische en stimulerende omgeving
 8. Wij leiden stagiaires op en bieden werkervaringsplekken aan. ROC, HVA.
 9. Wij werken zoveel mogelijk papierloos, hebben zonnepanelen en rijden elektrisch.
STARTWIJZER EN HET GOEDE DOEL

Wij wensen met ons werk bij te dragen aan:

 1. Armoedebestrijding
 2. Economische zelfstandigheid
 3. Social en financial inclusion

In 2020 bestaat Starwijzer 20 jaar! Dat vieren we door extra activiteiten voor en door klanten. Met workshops en evenementen om zo een extra boost te geven aan alles wat met ondernemend gedrag te maken heeft.