download de eerste module

Download de eerste e-learning module door hieronder je gegevens achter te laten.

contact

zij gingen je voor

5 tot 18 maanden ondersteuning met behulp van een persoonlijke coach, elearning,
workshops en een community van gelijkgestemden.

SW_ICON_1 v2

Jouw op maat gemaakte
reintegratieplan

SW_ICON_2 v2

Leer hoe je in je eigen kracht kan komen te staan d.m.v ondernemend gedrag

SW_ICON_2 v3

Gemiddeld twee-wekelijks tot
maandelijks een individueel
coachingsgesprek

SW_ICON_1 v2

E-learning met een verscheidenheid aan tools om je verder te verdiepen

SW_ICON_3

Groei m.b.v. feedback van medeondernemers of baanzoekende

onze ervaringen

van ver gekomen: statushouders met een idee

Van maart tot en met juli vond bij Startwijzer de ondernemerstraining voor statushouders plaats. In vier posts blikken we terug op deze succesvolle training, door de lens van deelnemers, coaches en de opdrachtgever.

e-learning ondernemerschap

Je eigen bedrijf starten, hoe doe je dat eigenlijk? Waar moet je beginnen? Dat is dé vraag die veel startende ondernemers zichzelf stellen. Een bedrijf starten begint bij ons met een eerste kennismaking en dan bespreken we je idee, je product of dienst en dan werken we dit samen uit in een ondernemersplan. Met het maken van je ondernemersplan breng je in kaart wat je plannen zijn. Het geeft je inzicht in de markt. Het geeft je zicht op je concurrenten en we bespreken hoe je je dienst of product het beste in de markt kunt zetten. Wat ga je anders doen en hoe ga je je onderscheiden t.o.v. andere bedrijven? Startwijzer geeft je concrete tips en tools om een goede start te maken met jouw bedrijf. Met deze modules ben je klaar voor de daadwerkelijke start van je bedrijf en ook daar krijg je advies bij.

veelgestelde vragen

In een re-integratietraject ga je, samen met een coach, op zoek naar (nieuw) passend werk, op basis van jouw wensen, talenten en mogelijkheden. Dit kan een baan zijn maar ook als zzp-er.

Dit is een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een adviseur van Startwijzer. Tijdens dit gesprek vertel je over jouw situatie, wensen en behoefte. Onze adviseur legt uit wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe een begeleidingstraject er uit kan zien.

Als je, naar aanleiding van het kennismakings- of intakegesprek, kiest om je begeleidingstraject te volgen bij Startwijzer, stellen we een re-integratieplan op. Dit is een plan van aanpak, met duidelijke afspraken over de activiteiten, de duur en het te verwachten resultaat. Jij en je coach tekenen dit plan, dat vervolgens wordt ingediend bij UWV.

Dit is een begeleidingstraject van maximaal 18 maanden dat door UWV ingezet kan worden om je te ondersteunen bij je stappen richting de arbeidsmarkt. Tijdens het Werkfit traject ga je aan de slag met de vragen: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Het is vooral een onderzoekend en voorbereidend traject waarin je kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt helder in beeld worden gebracht. Het traject is altijd maatwerk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dit is een begeleidingstraject van maximaal 9 maanden dat door UWV ingezet kan worden om je te ondersteunen bij het daadwerkelijk vinden van werk; dat kan in loondienst zijn maar ook als ondernemer. We begeleiden je bij het solliciteren en het benaderen van werkgevers of ondersteunen je bij de start van je bedrijf. Het traject is altijd maatwerk en afgestemd op wat jij nodig hebt.

Dat verschilt per traject. Meestal begeleiden we je ongeveer een jaar. Soms is het mogelijk nog een vervolgtraject te volgen zodat je langer begeleid kan worden. Tijdens de intake kunnen we je daar meer over vertellen.

Dat verschilt. Meestal zie je je coach 1x per maand en heb je tussendoor nog contact via de mail of de app. Soms zie je je coach vaker als dat nodig is of als jij daar behoefte aan hebt. Samen met je coach bespreek je hoe vaak je contact hebt en ook hoe: live, via videocall, mail, app etc. Het is belangrijk om goed contact te hebben met je coach; samen kunnen jullie het beste resultaat behalen! Als het niet klikt met je coach, kun je wisselen van coach. Bespreek het met je coach of neem contact op met Saskia, onze klantmanager.

Als je gaat werken en inkomsten krijgt, kan dat gevolgen hebben voor de hoogte van je uitkering. Je adviseur kan je daarover goed informeren. We hebben daar een speciale rekentool voor zodat voor jou inzichtelijk wordt welke financiële gevolgen werken voor je uitkering kan hebben.

Als je een re-integratie traject van UWV volgt, is er een reiskostenvergoeding voor je coachgesprekken als je meer dan 15 km van de gesprekslocatie woont. Voor het kennismakingsgesprek is er geen reiskostenvergoeding. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.

We hebben een klachtenprocedure. Als er iets niet goed verloopt tijdens je traject, kun je dit met je coach bespreken of contact opnemen met Saskia, onze klantmanager. Samen met jou zoeken we dan naar een goede oplossing.

onze kernwaarden

home-zoek

sociaal

Ieder mens heeft unieke talenten en vaardigheden om een bijdrage te leveren aan de maatschappij (ook als er beperkingen zijn/ontstaan). Iedereen, die toe is aan een nieuwe stap in zijn loopbaan, is welkom bij ons.

home-zoek

ondernemend

Wij zijn continu op zoek naar kansen in de omgeving. Deze vertalen we naar mogelijkheden in de eigen werksituatie en naar mogelijkheden voor onze klant. Ondernemend gedrag is volgens ons de basis voor zelfontplooiing en waardecreatie voor jezelf en de omgeving.

home-zoek

innovatief

Innovatie zien wij als een proces van permanente vernieuwing waarin het ontdekken van nieuwe mogelijkheden centraal staat. We streven niet alleen naar permanente vernieuwing van kennis (een leven lang leren) maar ontwikkelen ook nieuwe diensten en leveren deze op moderne wijze.

startwijzer begeleidt iedereen

Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een nieuwe of verbeterde werksituatie. Wij begeleiden naar een eigen bedrijf, de start als ZZP’er of naar een baan. Met succes want door onze persoonljke benadering en bewezen resultaten zijn steeds meer mensen economisch zelfredzaam geworden.

Startwijzer begeleidt iedereen

Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een nieuwe of verbeterde werksituatie. Wij begeleiden naar een eigen bedrijf, de start als ZZP’er of naar een baan. Met succes want door onze persoonljke benadering en bewezen resultaten zijn steeds meer mensen economisch zelfredzaam geworden. Startwijzer begeleidt iedereen – die kan en wil werken – naar een nieuwe of verbeterde werksituatie. Wij begeleiden naar een eigen bedrijf, de start als ZZP’er of naar een baan. Met succes want door onze persoonljke benadering en bewezen resultaten zijn steeds meer mensen economisch zelfredzaam geworden.

ontdek startwijzer

Ontdek hoe startwijzer jou kan helpen bij het vinden van een baan of het starten van en eigen onderneming.