fbpx

Tini Worp

Ondernemerscoach in Noord-Holland (Noord)
"leef vanuit je hart en leer anderen te inspireren".

Tini is tijdelijk minder beschikbaar (alleen op aanvraag)

Tini Worp is ondernemerscoach in Medemblik en omstreken. Ben je op zoek naar een nieuwe start? Tini gaat graag samen met jou op zoek naar jouw passie en talenten. Als je onzeker of perfectionistisch bent of door andere oorzaken wordt afgehouden van wat je werkelijk wilt, werkt zij hier eerst met jou aan. Ze schreef hier ook een blog over met verschillende tips om je eigenwaarde te vergroten.

Het begin

Ondernemerscoach Tini begon haar carrière als financieel planner bij een bank tot ze in 2008 en in een burn-out terecht kwam. Ze zocht hulp bij een psycholoog en ontdekte haar interesse in de psychologie. Ze begon zich te verdiepen in het onderwerp, voornamelijk om zichzelf beter te begrijpen en deed een opleiding tot counselor naast haar toenmalige werk. Het praktisch kunnen toepassen van haar interesse beviel haar zo goed dat er daarna ook andere opleidingen volgde in traumaverwerking, EMDR en familieopstellingen.

Eigen onderneming

Haar eigen onderneming startte Tini heel spontaan. ‘Op de dag van mijn laatste examen tot counselor had ik zo’n goed gevoel dat ik meteen langs de KVK ben gereden en mijn eigen bedrijf heb ingeschreven. Zo ben ik zonder voorbereiding meteen begonnen.’ Om klanten te krijgen heeft ze foldertjes afgegeven bij huisartsen en opgehangen bij supermarkten. Ook heeft ze veel netwerkbijeenkomsten bezocht en op zo’n bijeenkomst heeft ze Startwijzer directeur Hannie ontmoet. Toen ze later op LinkedIn zag dat Startwijzer op zoek was naar een nieuwe ondernemerscoach heeft ze direct gereageerd en is ze na een gesprek aangenomen.

Werkwijze

Tini begeleidt klanten vanuit haar eigen ervaring en expertise. Ze helpt veel mensen die worstelen met hun gevoel van eigenwaarde of die in een burn-out hebben gezeten. ‘Je kunt pas ondernemer zijn als je weet hoe je in elkaar zit en jezelf goed op waarde weet te schatten. Je moet jezelf immers kunnen verkopen en daar heb je lef en zelfvertrouwen voor nodig.’ Kenmerkend voor Tini is haar holistische blik op mensen. Zo heeft ze veel kennis van voeding en helpt ze klanten ook door hen bewust te maken van wat ze eten. ‘Mijn insteek is mensen bewust te maken, zelf na te laten denken en de goede keuzes voor zichzelf te laten maken.’

Wanneer klanten er niet uitkomen helpt Tini hen te schakelen naar wat voor hun werkt. Ze vraagt hen welke handvatten ze hebben en helpt hen met eigen oplossingen te komen. ‘Ik kan wel zeggen dat iemand een uur kan gaan wandelen, maar dat is wat voor mij werkt. De beste coach ben je zelf. Klanten hebben hun eigen antwoorden en ik help hen die te vinden door de juiste vragen te stellen.’

Tini vindt haar werk als coach heel inspirerend. Ze vindt het heel mooi dat ze mag bijdragen aan het groeiproces van klanten en is onder de indruk van hoe creatief ze kunnen zijn. ‘We leren van elkaar’. Soms hebben klanten praktische tips of tools die ze dan ook zelf inzet.

Eigen boek

Naast haar werk als ondernemerscoach is Tini ook schrijfster van haar eigen boek: ‘Stress & Burn-out – De oorzaken en oplossingen om weer ontspannen en gelukkig te worden’. Hierin schrijft ze over haar eigen ervaringen met haar burn-out en over de lessen die ze hieruit gehaald heeft. ‘Toen ik me goed genoeg hersteld voelde en veel geleerd had dacht ik vaak, had ik dit van tevoren maar geweten. Vanuit die gedachte heb ik mijn boek geschreven om anderen te kunnen helpen die hetzelfde meemaken.’

Wandelen en lezen

In haar vrije tijd is Tini graag buiten en wandelt ze veel. Ook houdt ze van lezen. Het liefst thrillers en boeken die gerelateerd zijn aan haar werk. Ze is spiritueel ingesteld en houdt zich veel bezig met dingen die te maken hebben met bewustwording. Daarbij probeert ze graag nieuwe dingen uit. Zo heeft ze twee jaar lang koud gedoucht, experimenteert ze met barefoot lopen en heeft ze in haar eentje de Santiago di Compostela gelopen.

Samenvatting Workshop Effectief Leiderschap

Mei 2020 gaf Tini Worp als ondernemerscoach de workshop Effectief Leiderschap waarin we op zoek gingen naar een nieuw denkbeeld, een ander paradigma. Bijvoorbeeld van reactieve taal “ik kan er niets aan doen” naar proactieve taal “laat ik eens kijken of er ook alternatieven zijn”. Van “zo ben ik nu eenmaal” naar “ik kan het ook anders aanpakken”. Van “hij of zij maakt mij zo kwaad” naar “ ik bepaal zelf mijn gevoelens”.

Tini Worp besprak met ons en de 33 andere deelnemers de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. Daarbovenop kwam haar eigen 8e eigenschap “leef vanuit je hart en leer anderen te inspireren”.

Tini’s coachee Klaas Bert Mazereeuw renoveert het wapenstuk van het Westfries Museum

De omgeving verklapt het misschien al een beetje. Klaas Bert Mazereeuw renoveert oude houten of metalen voorwerpen en heeft o.a. meegewerkt aan de restauratie van het wapenstuk van het Westfries Museum in Gemeente Hoorn.

Hij is klaar met zijn traject bij Startwijzer en wij wensen hem veel succes met het uitbouwen van zijn onderneming.