fbpx

Jan Haanstra

Ondernemerscoach in Midden-Utrecht
"Ondernemerschap is één keer vaker opstaan dan dat je struikelt."

Jan Haanstra is ondernemerscoach in Utrecht en omstreken.

“Ondernemers inspireren en uitdagen het beste uit zichzelf te halen is al zo’n 30 jaar mijn dagelijkse praktijk. Als “reisleider” neem ik je mee op ontdekkingsreis in de wereld van ondernemerschap. Met veel plezier ondersteun ik je op weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het resultaat; kapitein op je eigen schip!

Aanpak

Enthousiasme en nieuwsgierigheid gaan bij mij hand in hand. Ik ben altijd benieuwd waar de ontdekkingsreis nu weer heen gaat. Waarheen ben jij onderweg? Soms is dat (nog) niet duidelijk. Dat is niet erg; samen krijgen we het helder. Met die helderheid in je (persoonlijke en zakelijke) doel kun je concrete stappen zetten om dat doel te bereiken, en het helpt bij de durf om die stappen te zetten.

Mijn motto: “voorbij de horizon”!

Vanuit mijn groot inlevingsvermogen en interesse maak ik gemakkelijk contact. Daardoor krijg ik snel een beeld van de situatie. Door mijn prikkelende en invoelende vragen zet ik je aan het denken over je situatie en mogelijkheden. Zo help ik je richting te geven aan de oplossing.

Ondernemerscoach in Utrecht en omstreken

Als coach heb ik oog voor de ondernemer (persoonlijke ontwikkeling, doel en focus, profilering) en als bedrijfseconoom voor de onderneming (marketing, financiën en organisatie). Beide zijn noodzakelijk voor blijvend succes.

Het doel dat we willen bereiken is serieus, maar de weg er naar toe bewandel ik graag met een stevige dosis humor. Dat maakt het minder zwaar en veranderd het perspectief op de situatie en jezelf!

Vrije tijd

In mijn vrije tijd zit ik graag op mijn racefiets en rijd ik graag mooie tochten in binnen- en buitenland. Ook ben ik wielertrainer bij de grootste wielerclub van Utrecht. Daar krijg ik veel voldoening door nieuwe leden (letterlijk) op weg te helpen.

Lezen is voor mij reizen zonder van je plek te komen. Ook dat helpt mij “voorbij de horizon”. Ik lees, naast romans, veel over geschiedenis en wetenschap (economie, psychologie, sociologie etc.).

Samen met mijn zoon wordt veel gevist. Met name vliegvissen heeft mijn voorliefde; lekker de natuur in, kijken of ik de “code” kan kraken; experimenteren en leren is daarin de basis.

Daarnaast mag ik graag zingen en achter mijn piano zitten. Ik speel vaak “covers op hun kantje”; bestaande nummers in een nieuw jasje: buiten de gebaande paden.

Al mijn hobby’s bieden mij een andere blik op de wereld en op ondernemerschap; het zijn dan ook bronnen voor veel voorbeelden, anekdotes en one-liners.”

Klaar voor een eerste stap?

📧 Neem contact op met Startwijzer voor een kennismakingsgesprek met Jan.
👥 Benieuwd naar de andere coaches? Kijk dan in het overzicht van coaches.