fbpx

Andrea Teeuwisse

Ondernemerscoach in Zuidoost-Brabant
"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien." - Gandhi

Andrea Teeuwisse is ondernemerscoach in Eindhoven en omstreken. Haar werkgebied is heel Noord-Brabant.

Over Andrea

Ik ben geboeid door de enorme diversiteit aan mensen en tegelijkertijd door het feit dat ze allemaal met vergelijkbare uitdagingen worstelen. Iedereen wil de eigen dromen waarmaken, een leven met ruimte en inkomen voor de eigen behoeftes. En wat die behoeftes zijn, dat kan enorm verschillen. Daarom staat in ieder coachtraject centraal wat iemand nu echt wil. Waar word je blij van, waar streef je naar? Is dat het openen van je eigen restaurant, of wil je een productiebedrijf met veel personeel? Welke ambities heeft iemand, welke drijfveren? Dat wat voor de een van groot belang is, hoeft een ander nauwelijks te interesseren. En behoeftes kunnen veranderen in de loop van de tijd. Alles is goed, zolang je voor jezelf maar helder hebt wat je waar wil maken. In een coachtraject zoeken we dus eerst naar wat voor die persoon belangrijk is, zodat er bewust gekozen kan worden voor de eigen doelen en gewenste resultaten.

Ondernemerscoach in Eindhoven en omstreken

Voor coachtrajecten werk ik vaak met de GROW-aanpak, wat staat voor Groei, Realiteit, Opties en Wil. Wat wil je, wat is de huidige situatie en welke opties heb je om mee aan de slag te gaan? Afhankelijk van de behoefte werken we tijdens een coachtraject met verschillende coachmethodieken, zoals bijvoorbeeld systemisch werken. Hierbij kijken we naar de verschillende systemen waar mensen uit voortkomen en in leven, zoals familie, een bedrijf of sportclub. Ik kijk altijd naar het grotere plaatje, mensen zijn nu eenmaal een optelsom van veel verschillende factoren. In het geheel zijn vaak patronen te ontdekken die bewust of onbewust een rol spelen.

Daarnaast werk ik graag met gedragsstijlen (DISC/MapsTell), om inzicht te krijgen op welke manier jouw gedrag en communicatie invloed hebben op de mensen om je heen. Verder neem ik graag de eigen overtuigingen onder de loep, omdat wat je jezelf voorhoudt niet altijd waar hoeft te zijn.

Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zich verder te ontwikkelen en gebruik te maken van de eigen mogelijkheden. Sommigen hebben nog niet de juiste middelen, mensen of motivatie gevonden, daar kunnen de coaches van Startwijzer een waardevolle bijdrage aan leveren.

Blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen, dat is voor mij belangrijk. Voor het scherp en actueel houden van mijn vakkennis blijf ik investeren in nieuwe kennis door het volgen van trainingen, workshops en opleidingen. Ook ben ik aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. En dat wat ik leer geef ik graag weer door.

Persoonlijk

Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als: creatief, inlevend, ondernemend, leergierig, betrokken en een stevige persoonlijkheid.

Ik werk met diepgang, openheid, nuchterheid, intuïtie, betrokkenheid en lef. De rode draad in mijn werk is verbinding van mensen met elkaar, met hun omgeving en vooral met zichzelf. Ik ga uit van mogelijkheden, niet van belemmeringen. Daarbij kan ik soms kritisch en wat confronterend zijn, maar altijd met het belang van mijn gesprekspartner voorop. Het verleggen van de eigen grenzen kan spannend zijn, maar kan prachtige nieuwe kansen opleveren.

Behalve als ondernemerscoach werk ik ook als teamcoach en trainer, en hou ik me beroepsmatig bezig met allerlei zaken rondom sociale innovatie, bedrijfsontwikkeling, ondernemerschap, leiderschap en samenwerking.

Mijn kernwaarden zijn: vertrouwen, gelijkwaardigheid, respect, integriteit. In mijn vrije tijd hou ik van reizen, nieuwe mensen ontmoeten, wandelen, avondjes met vrienden organiseren, lezen en muziek maken (zingen). Ook Italië mag niet in dit rijtje ontbreken: omdat ik er als tiener van droomde om “later als ik groot ben” in Italië te wonen, heb ik 11 jaar van mijn leven in het prachtige Bologna doorgebracht. Totdat die droom weer plaats maakte voor een nieuwe droom, inmiddels woon ik met man en drie kinderen in het mooie Valkenswaard.

Klaar voor een eerste stap?

📧 Neem contact op met Startwijzer voor een kennismakingsgesprek met Andrea.
👥 Benieuwd naar de andere coaches? Kijk dan in het overzicht van coaches.