fbpx

Stein Hurkx

Ondernemerscoach in Noord-Brabant
“Ondernemers zetten met lef, creativiteit en doorzettingsvermogen de werkelijkheid naar hun hand. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Het verhaal van Stein

Stein Hurkx is, naast docent bedrijfseconomie en ondernemerschap, ondernemerscoach in Eindhoven. Hij ontwikkelt samen met jou stap voor stap een ondernemingsplan en vergroot zo de kans op succes.

Brabantse ondernemerscoach

Donderdag is Startwijzerdag voor onze Brabantse ondernemerscoach. Hij huurt een locatie voor zijn gesprekken op Strijp-S, het oude Philipsterrein in Eindhoven. Daarnaast is hij docent Bedrijfseconomie & Ondernemerschap bij het Summa College. Zo’n duizendpoot als Stein nu is, is hij altijd al geweest. Hij heeft onder andere gewerkt in een foodtruck en hij was waterpolocoach. Uiteindelijk is hij het onderwijs ingerold.

Startwijzer kwam op zijn pad toen hij van zijn vader hoorde dat ze op zoek waren naar een ondernemerscoach in Noord-Brabant. Naast zijn baan als docent had Stein ruimte voor wat nieuws. Hij zag een nieuwe uitdaging zitten en begon eind 2019 met het coachen van startende ondernemers.

Ondernemerschap

Ondernemerschap vindt Stein mateloos interessant. Hij leest er veel over. Mensen die vanuit niks iets kunnen creëren noemt hij scheppers. Vanwege die interesse heeft hij ook verschillende keren iets ondernomen. Toch is hij erachter gekomen dat zijn interesses én kwaliteiten liggen in de ontwerpfase van een onderneming. Als ondernemerscoach komt deze passie volop tot zijn recht.

Ervaring en kennis

Stein noemt zichzelf een generalist. Hij heeft veel kennis over ondernemerschap. Hoewel hij geen specialisatie heeft, is hij daardoor juist breed inzetbaar. Hij merkt dat hij tijdens coaching van klanten kan putten uit zijn ervaring als docent. Stein erkent dat er een coach in hem schuilt. In zijn waterpolo carrière wist hij spelers intuïtief te prikkelen wanneer dat nodig was. Bij Startwijzer leert hij zijn coachingsvaardigheden bewust in te zetten.

Inspiratie

Wanneer klanten Stein vertellen dat ze zijn hulp, inzet en kennis waarderen, geeft dat hem een goed gevoel. Hij vindt het fantastisch om met klanten te werken die bezig zijn met ondernemerschap. Daar leert hij van. Door zijn werk bij Startwijzer voel Stein zich weer geïnspireerd en dit heeft geleid tot nieuwe ideeën zoals de Startup Academy, die hij met een collega aan het opzetten is. Deze Academy wordt een plek waar leerlingen een diploma kunnen halen en tegelijkertijd een onderneming kunnen starten. Hij ziet kansen voor Startwijzer om hier in de toekomst ook een rol in te spelen.

Vrije tijd

Stein herontdekt zichzelf niet alleen op werkgebied. Ook hobbymatig heeft hij zichzelf verrast. Voorheen vond hij vogelaars maar suffe types. Nu heeft hij sinds corona een app waarmee hij vogelsoorten aan hun gefluit kan herkennen. Ook is hij vaker in het bos te vinden en is hij zich meer bewust van zijn omgeving.