fbpx

Andrea van Dam

Loopbaancoach in Noord-Holland (Noord)
Andrea van Dam is loopbaancoach, stress- en burn-out coach en adviseur re-integratie 2e spoor. Ze helpt je graag op weg naar een nieuwe baan die aansluit bij jouw mogelijkheden en talenten. Andrea kijkt met jou praktisch- en oplossingsgericht naar wat er wél kan.

Het verhaal van Andrea

Andrea van Dam is loopbaancoach in Enkhuizen en omstreken. Toen ze nog bij Tempo-Team werkte, merkte ze dat het vaak voorkwam dat uitzendkrachten niet op hun werk kwamen door ziekte of om andere redenen. Toen ze uiteindelijk bij een re-integratiebureau aan de slag ging, merkte ze hoe leuk ze het vindt om juist die mensen te begeleiden naar passend werk.

“Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen de stappen te zetten die nodig zijn om inzicht te krijgen in wat ze kunnen en werk te vinden waar ze blij van worden.” Andrea heeft hierbij niet voor iedereen dezelfde aanpak, het is vaak maatwerk. Ze heeft van tevoren een idee van hoe een traject vormgegeven gaat worden, maar als uit gesprekken blijkt dat er een andere behoefte is of dat het langzamer of sneller kan, past ze het traject daarop aan. “Als de focus meer op sollicitatievaardigheden of persoonlijke effectiviteit moet liggen, gaan we daar mee aan de slag, bijvoorbeeld.”

Andrea motiveert de mensen die zij begeleidt door ze de gevolgen van hun keuzes in te laten zien. “Als ze niets doen, dan verandert ook niets aan hun situatie. Als ze iets anders willen in hun leven, dan zullen ze daar zelf actie op moeten ondernemen.” Ze geeft dan ter inspiratie voorbeelden van veranderingen die zijzelf of andere klanten succesvol zijn doorgaan.

Veel voldoening haalt Andrea uit het zien dat iemand inzicht krijgt in zijn of haar kwaliteiten, of weer een plek vindt op de arbeidsmarkt. Zo stroomde laatst iemand door vanuit een werkervaringsplek in een baan. “Dat geeft mijn dag wel kleur, als dat goed gaat.”

Kortgeleden heeft Andrea een opleiding stress- en burn-out coaching voltooid. Aangezien veel van de mensen die ze begeleidt burn-outklachten hebben, is ze blij dat ze haar kennis hierover heeft kunnen verdiepen en betere begeleiding hierin kan geven.