fbpx

Maria Maas

Loopbaan- en ondernemerscoach in Zuidoost-Brabant
"Ik begeleid je naar meer fysieke, mentale en emotionele vrijheid zodat je meer uit het leven kunt halen. Samen onderzoeken we welke stappen nodig zijn om tot haalbare doelen te komen."

Maria Maas is vitaliteitscoach, adviseur Modulaire Diensten en loopbaancoach in Eindhoven.

Ervaring

Voordat Maria als coach bij Startwijzer aan de slag ging, heeft ze ruim 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Ze heeft hier ervaring opgedaan in verschillende functies waaronder in coaching. Zo begeleidde ze anderen één op één en in groepsverband. Toen zij uiteindelijk haar baan verloor heeft ze zelf ervaren hoe het is om te re-integreren. ‘Ik neem mijn ervaringen met re-integratie en met het bedrijfsleven mee nu ik zelf anderen begeleid. De processen zijn mij bekend en ik weet hoe het is om je baan te verliezen en om niet meer te kunnen werken zoals je gewend bent.’ Recentelijk heeft Maria een 2-jarige coachopleiding gevolgd en voltooid en sinds eind 2019 maakt ze haar eerste vlieguren als loopbaancoach en adviseur modulaire diensten bij Startwijzer in Noord-Brabant.

Vitaliteit

Kenmerkend voor Maria is haar kennis en kunde over vitaliteit. Vanuit een vitaliteitsperspectief kijkt ze samen met jou in hoeverre je psychologische basisbehoeften vervuld zijn. Op die manier krijg je inzicht in wat je nodig hebt en ga je daarmee aan de slag. Soms kan het nodig zijn dat klanten eerst meer fysieke, emotionele en mentale vrijheid moeten ervaren voordat zij op zoek kunnen naar een nieuwe loopbaan. Bijvoorbeeld door stil te staan bij wat hun lichaam hen vertelt. Deze klanten kunnen hiervoor bij Startwijzer terecht via een van de modulaire diensten.

Loopbaancoach in Eindhoven

Maria vindt het belangrijk dat klanten zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Veiligheid en verbinding is immers de basis om jezelf te kunnen ontwikkelen. ‘Ik sterk klanten in hun leven en werk zowel fysiek als mentaal door samen met hen op zoek te gaan naar wat voor hen het leven echt de moeite waard maakt. Op die manier kunnen zij op een positieve manier hun leven en loopbaan inrichten in harmonie met henzelf en hun omgeving.’ Tijdens de trajecten is Maria oplossingsgericht en stimuleert ze klanten in hun eigen effectiviteit. Daarbij geeft ze graag complimenten.

Inspiratie

Klanten inspireren Maria door hun veerkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit. Het is ontzettend dankbaar en speciaal om mensen te mogen begeleiden in deze vaak kwetsbare periode van hun leven. Niets is mooier dan hen weer langzaam te zien opbloeien doordat ze weer energie en richting ervaren.’

Vrije tijd

In haar vrije tijd wandelt Maria in de natuur of is ze in de sportschool te vinden. Ook experimenteert ze graag in de keuken en gaat ze graag uit eten. Ze is opgegroeid op een boerderij en dat heeft haar blik op voedsel veranderd. ‘Ik weet waar het eten vandaan komt en wat daarbij komt kijken. Daarom kijk ik onder andere of iets seizoensgebonden is.’ Maria hoopt nog vele mooie reizen te maken, in het bijzonder opnieuw naar Japan. Het liefst met haar man en met haar dochtertje!