fbpx

Els van Beek

Adviseur modulaire diensten en loopbaancoach in Noord-Holland

Van onderwijs naar coaching

Gedurende vele jaren ben ik werkzaam geweest in het middelbaar beroeps onderwijs niet alleen als vakdocent ICT maar ook als mentor, decaan, stagebegeleider en later als begeleider van risicostudenten. Deze laatste doelgroep kreeg van mij extra begeleiding op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en hun leerproces.

Ik heb mij, door het volgen van diverse opleidingen en cursussen verder gespecialiseerd in het coachen van jonge mensen in het MBO. Door de vele contacten die ik met studenten had, heb ik inzicht gekregen, dat er een groep (jonge) mensen is die behoefte heeft  aan meer intensieve begeleiding.

Met deze expertise ben ik nu werkzaam als re-integratie coach. Ik begeleid mensen, die een afstand hebben tot de arbeidsmark in re-integratie trajecten door middel van het ontwikkelen van een zelf- en beroepsbeeld. Hiermee worden noodzakelijke stappen gezet op weg naar het arbeidsproces volgens het principe denken, voelen en doen.

Aanpak

De eerste stap is om samen met de klant te ontdekken wat zijn/haar kwaliteiten zijn. De mensen die bij ons aangemeld worden, zijn vaak al langere tijd uit het arbeidsproces en weten niet goed welke richting ze op willen en wat hun belastbaarheid is. Samen doen we onderzoek naar de competenties en welke beroepsrichting het beste past bij die persoon. Het opdoen van werkervaring geeft zelfvertrouwen, waardoor de klant ook weer verdere stappen zal kunnen zetten. Naar aanleiding daarvan maken we een trajectplan met de daarin gestelde doelen.

Intrinsieke motivatie

Ik vind het heel belangrijk om de klant te stimuleren en doelgericht te werken, waardoor er een intrinsieke motivatie ontstaat. Het geeft mij veel voldoening als de klant een betaalde baan vindt die bij zijn/haar past.