fbpx

Edward van den Bosch

Ondernemerscoach
"Met een luisterend oor en oog voor detail laat ik graag het beste in mensen naar boven komen en leer ze dan met plezier te ondernemen."

Het juiste perspectief

Vroeger wilde Edward architect worden. Op zijn 11e was hij al behoorlijk goed in perspectieftekenen en ontwerpen. Maar ja, die exacte vakken… Daarom besloot hij om de reclamewereld in te gaan en het meer in de richting van de creatie en communicatie te zoeken. En dat houdt hij nu al bijna 40 jaar vol.

In 1979 is Edward direct na zijn opleiding begonnen op de reclameafdeling van Panasonic. Dat was interessant, want deze importeur van Japanse elektronica werkte met Amerikaanse marketingmethoden. Daar mocht hij werkelijk alles doen wat er binnen het reclamevak denkbaar was. Later werd hij productiemanager bij een van de grootste reclamebureaus van Nederland: Publicis. Een veelomvattende baan die zowel vakinhoudelijk als organisatorisch veel om het lijf had. Ook werkte hij in de grafimedia-industrie. Alles bij elkaar zo’n zeven banen in 18 jaar tijd.

Zelfstandig ondernemen

Na die periode wilde Edward zelfstandig verder, juist omdat hij de ballast van een aantal zaken, zoals eindeloos vergaderen, van zich wilde afschudden. Hij had behoefte aan zelfstandig initiëren, ontwikkelen en zakendoen, zonder telkens verantwoording te moeten afleggen. Hij wilde ook zijn eigen creativiteit de ruimte geven en laten spreken, en ‘zelf de boer op’.

Marcom Specialist & Pragmatische Ondernemerscoach

Zo is Edward in 1997 met Edvance Marketingcommunicatie van start gegaan en in 2003 met een extra formule Start it up Marketingsupport (voor startups), beide marketing & communicatie gerelateerd. Met De Marcom Architect helpt hij ondernemers door als coach en sparringpartner te fungeren. Hij adviseert en denkt mee met zijn opdrachtgevers. Omdat hij het begeleiden van startende ondernemers uitdagend vindt, is Edward vanaf 2021 ook actief als ondernemerscoach bij StartWijzer. Dat vindt hij heel mooi en nuttig werk. Hij gaat uit van de aanwezige kwaliteiten, maar ook de kracht en zelfredzaamheid van de ondernemer. Edward vindt het fijn om daar structuur in te brengen en de focus op relevante zaken te leggen.

Vrije tijd

Edward gaat er graag even tussenuit en is dan meestal met zijn vrouw te vinden in Italië, Frankrijk of Oostenrijk. Maar ook Nederland is mooi. Hij is net zoals zijn vrouw een echte wijnliefhebber en dan zit je in die landen wel goed. Als je vrouw dan ook nog eens heel goed kookt, zit je helemaal gebakken! Sport? Jawel, hij tennist graag, fietst en loopt regelmatig hard. En voor de ‘rust’ kun je hem vaak in zijn grote tuin vinden. Hij houdt van de natuur.