fbpx

starters met een verhaal

Minouc draaide de rollen om

Door opbouwende stress die Minouc niet kon verwerken viel ze uiteindelijk uit. Ze kon niet meer doorgaan in haar toenmalige functie en besloot om te stoppen met haar baan. Minouc zegde haar kamer op en besloot om voor onbepaalde tijd bij haar ouders te gaan wonen.

Dit soort situaties komen steeds vaker voor bij jonge mensen. Stress bouwt zich op en uiteindelijk kan de spreekwoordelijke emmer overlopen. Minouc liet echter haar hoofd niet hangen en ging aan de slag. Met zichzelf, met haar doelen en toekomstdromen. Ze volgde cursussen en een studie psychologie en coaching. Als ervaringsdeskundige weet ze nu als geen ander hoe snel dingen mis kunnen gaan wanneer je niet luistert naar je lichaam.

‘Vroeger, wanneer we bijvoorbeeld op de bus wachtten, hadden we echt rust’ zegt Minouc. ‘Tegenwoordig hebben we altijd een andere realiteit waarin we kunnen ontsnappen, door middel van onze mobiele telefoon en andere apparaten. Dat is geen echte rust. En rust is nodig om je lichaam, mentaal of fysiek, te laten herstellen’. Met haar coaching praktijk Sine Tensio, wat zonder spanning betekent, richt zich op jonge mensen die stress ervaren. Ze ontdekt graag hoe stress zich uit, hoe er wordt omgegaan met stress en wat rust betekent voor een persoon. Ze heeft twee een-op-een trajecten én workshops voor groepen ontwikkeld om daarmee aan de slag te gaan.

Samen met haar coach Marijne richt Minouc zich nu op de toekomst van stresscoaching. ‘Ik kan nogal verdeeld zijn en van alles tegelijk willen doen, Marijne helpt mij dan prioriteiten aan te brengen. Het is fijn om een sparringpartner te hebben bij het starten van je onderneming.’