fbpx

starters met een verhaal

Lidwien drukt zich uit in woorden

“Ik vind dat ondernemers hun eigen verhaal moeten vertellen, authentiek moeten zijn en zich kwetsbaar moeten opstellen. Mensen houden niet meer van mooie praatjes: hoe rauwer, hoe beter! Zo kun je mensen echt raken. Schrijven is mijn manier van expressie, ik wil verhalen maken over mensen vanuit een oprechte interesse. Het vertellen van verhalen is voor mij een manier om mensen met elkaar te verbinden.

Als werknemer in een bedrijf zou ik mijn creativiteit niet genoeg tot uiting kunnen brengen, dan zou ik alleen verwoorden wat het management wil. Dit kan werken, mits er een leuke bedrijfscultuur heerst, ik achter het doel van het bedrijf sta en er een klik met de collega’s is – deze combinatie van factoren is echter vaak moeilijk te vinden. In mijn huidige functie als zelfstandig ondernemer heb ik meer vrijheid: ik kan opdrachten afwijzen en zo bepalen voor wie ik werk en wat ik lever.

In mijn werk gaat het om goede communicatie, elkaar goed begrijpen en zo een positieve invloed te hebben op mensen in je omgeving. Ik wil dat mijn werk anderen helpt. Ik ben heel eerlijk tegen mijn klanten over wat ik wel en niet doe, en dat wordt gewaardeerd.

Ik wist bij aanvang van mijn traject niet precies welke kant ik op wilde gaan. Met vallen en opstaan heb ik de weg naar succes gevonden en sta ik hier nu vol vertrouwen en met nog genoeg plannen om te verwezenlijken. Ik ben trots op de leuke klanten die ik nu heb, op mijn website en op het werk dat ik lever. Startwijzer heeft mij geholpen zakelijker en eerlijker te worden naar mijn klanten toe: ik heb het nu vaker over budget, tijdsbestek, en dergelijke.

Ik zou toekomstige ondernemers adviseren in zichzelf te blijven investeren. Als hier geen geld voor is, dan verkoop je maar je televisie of ga je een keer niet op vakantie! Blijf daarnaast nieuwsgierig en geef niet te snel op. Als het even tegenzit, kijk dan naar wat er wél mogelijk is. Het is belangrijk altijd te geloven in jezelf, dit is iets wat mij ook niet altijd is gelukt. Ik heb geleerd dat het belangrijk is uit je comfortzone te stappen: dan ga je pas echt wat doen. Tot slot raad ik toekomstige ondernemers aan mensen op te zoeken en om hulp te vragen, je zult zien dat veel mensen bereid zijn je te helpen.”

Het verhaal van Lidwien Jansen van www.lidwienjansen.nl